Orechová marlenka

120 min
1
REKLAMA
120 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Medové pláty

  • 400 g hladká múka Pridané do
  • 300 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • 3 ks väčších vajec Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 4 pl med Pridané do
  • 112 dl mlieko Pridané do
  • vlašské orechy Pridané do

Plnka

  • 1 plechovka salko Pridané do
  • 370 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V mise si poriadne zmiešajte roztopené maslo s múkou, kypriacim práškom do pečiva, cukrom, medom a vajcami. Postupne pridávajte k cestu mlieko, aby ste cesto rozriedili. Vzniknuté poloriedke cesto si rozdelíte na 3 časti, ktoré si prelejete na 3 plechy, vystlané papierom na pečenie a postupne ich budete piecť pri teplote 180 stupňov, každé cca. 10 minút.

2. Krok

Upečené medové pláty si nechajte vychladnúť a okraje si rovnomerne orežte. Nevyhadzujte ich, použijú sa na posýpku marlenky.

3. Krok

Na plnku si rozmixujte maslo s konzervou Salka. Salko pridávajte postupne, podľa hustoty plnky. Jedna plechovka, prípadne jedna a pol plechovky by mali stačiť. Pripravíte si prvý (spodný plát), ktorý potriete plnkou. Naň navrstvíte druhý plát, ktorý opäť potriete plnkou a zvyšnou časťou plnky natriete tretí (vrchný) plát. Vrch posypte rozdrvenými okrajmi plátov, ktoré ste si odložili zmiešané s pomletými vlašskými orieškami. Marlenku nechajte v chladničke stuhnúť aspoň na hodinku.

Komentáre (1)

Lucia 26. 5. 2021

Vyzerá to krásne, ukladám

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

574 receptov

Obed

1334 receptov

Lacné jedlá

710 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

487 receptov

Dezert

983 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Šaláty

102 receptov