Orechová marlenka

Orechová marlenka

  • 120Minút
  • 20Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 20

Medové pláty

  • Infinity hladká múka
  • Infinity práškový cukor
  • Infinity ks kypriaci prášok do pečiva
  • Infinity ks vajíčka
  • Infinity maslo
  • Infinity pl med
  • Infinity dl mlieko
  • vlašské orechy

Plnka

  • Infinity plechovka salko
  • Infinity maslo

Postup

1. Krok

V mise si poriadne zmiešajte roztopené maslo s múkou, kypriacim práškom do pečiva, cukrom, medom a vajcami. Postupne pridávajte k cestu mlieko, aby ste cesto rozriedili. Vzniknuté poloriedke cesto si rozdelíte na 3 časti, ktoré si prelejete na 3 plechy, vystlané papierom na pečenie a postupne ich budete piecť pri teplote 180 stupňov, každé cca. 10 minút.

2. Krok

Upečené medové pláty si nechajte vychladnúť a okraje si rovnomerne orežte. Nevyhadzujte ich, použijú sa na posýpku marlenky.

3. Krok

Na plnku si rozmixujte maslo s konzervou Salka. Salko pridávajte postupne, podľa hustoty plnky. Jedna plechovka, prípadne jedna a pol plechovky by mali stačiť. Pripravíte si prvý (spodný plát), ktorý potriete plnkou. Naň navrstvíte druhý plát, ktorý opäť potriete plnkou a zvyšnou časťou plnky natriete tretí (vrchný) plát. Vrch posypte rozdrvenými okrajmi plátov, ktoré ste si odložili zmiešané s pomletými vlašskými orieškami. Marlenku nechajte v chladničke stuhnúť aspoň na hodinku.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
18 days ago

Vyzerá to krásne, ukladám

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie