REKLAMA

Orechová marlenka

REKLAMA
Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Recept nájdeš v tomto článku

Zákusky na Vianoce – Najobľúbenejšie recepty, ktoré rozvoňajú celý dom

Ingrediencie

porcií
20

Medové pláty

  • 400 g múka Pridané do
  • 300 g práškový cukor Pridané do
  • 1 kus kypriaci prášok Pridané do
  • 3 kus väčších vajec Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 4 polievková lyžica Med Pridané do
  • 112 dl mlieko Pridané do
  • vlašské orechy Pridané do

Plnka

  • 1 can salko Pridané do
  • 370 g maslo Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

V mise si poriadne zmiešajte roztopené maslo s múkou, kypriacim práškom do pečiva, cukrom, medom a vajcami. Postupne pridávajte k cestu mlieko, aby ste cesto rozriedili. Vzniknuté poloriedke cesto si rozdelíte na 3 časti, ktoré si prelejete na 3 plechy, vystlané papierom na pečenie a postupne ich budete piecť pri teplote 180 stupňov, každé cca. 10 minút.

2. Krok

Upečené medové pláty si nechajte vychladnúť a okraje si rovnomerne orežte. Nevyhadzujte ich, použijú sa na posýpku marlenky.

3. Krok

Na plnku si rozmixujte maslo s konzervou Salka. Salko pridávajte postupne, podľa hustoty plnky. Jedna plechovka, prípadne jedna a pol plechovky by mali stačiť. Pripravíte si prvý (spodný plát), ktorý potriete plnkou. Naň navrstvíte druhý plát, ktorý opäť potriete plnkou a zvyšnou časťou plnky natriete tretí (vrchný) plát. Vrch posypte rozdrvenými okrajmi plátov, ktoré ste si odložili zmiešané s pomletými vlašskými orieškami. Marlenku nechajte v chladničke stuhnúť aspoň na hodinku.

Komentáre (1)

Lucia 26. 5. 2021

Vyzerá to krásne, ukladám

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov