Medové zákusky

Recepty na prípravu medových zákuskov

26 receptov

Objavte chutné recepty z kategórie Medové zákusky. Čo tak jeden z týchto 26 receptov vyskúšať ešte dnes? Čas, ktorý pri príprave receptov z kategórie Medové zákusky strávite, je 10 - 250 minút, v závislosti od náročnosti postupu. Ak potrebujete pomôcť s výberom, potom odporúčame - Mäkké kakaové medvedie labky, Domáca marlenka, Domáca marlenka, Proteínové kinder pingui rezy. Patria k našim najvyhľadávanejším a najobľúbenejším receptom. Úspech zaručený!

Domáca marlenka

Profilová fotka používateľa
100 min.
26
100 min.
26
Postup
Cesto: nad parou si rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bikarbónu, všetko dobre premiešame. Ak sa zdá cesto husté, prilejeme trochu mlieka. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti do misiek. Na tenký plech dáme papier na pečenie a rozotrieme každú časť zvlášť. Cesto je pomerne riedke, ale také má byť. Upečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Cesto je hotové, keď zhnedne a okraje začnú tmavnúť. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, potom stiahneme papier. Z každého cesta zrežeme po okrajoch 2 cm, ktoré použijeme na posypanie už hotovej marlenky. Plnka: v miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty, po častiach pridávame sladené salko a zahustíme sušeným mliekom. (Nemusí byť). Salko sa môže použiť aj karamelové, kto má aké rád. Plnku rozdelíme na 3 časti. Cesto si otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme jednu časť plnky. Ďalšie cesto, druhá časť plnky, ďalšie cesto, ktoré natrieme 3/4 plnky a zvyšnú použijeme na potretie celej marlenky. Orechy posekáme nadrobno a opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť. Odrezky rukou pomrvíme a posypeme povrch aj boky marlenky. Posypeme opraženými orechmi, rukou jemne pritlačíme. Pikao zriedime trochou vody a polejeme povrch. Necháme asi hodinu pri izbovej teplote, aby sa plnka dobre vpila. Až potom ju odložíme do chladu. Dobrú chuť!.
Cesto: nad parou si rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bikarbónu, všetko dobre premiešame. Ak sa zdá cesto husté, prilejeme trochu mlieka. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti do misiek. Na tenký plech dáme papier na pečenie a rozotrieme každú časť zvlášť. Cesto je pomerne riedke, ale také má byť. Upečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Cesto je hotové, keď zhnedne a okraje začnú tmavnúť. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, potom stiahneme papier. Z každého cesta zrežeme po okrajoch 2 cm, ktoré použijeme na posypanie už hotovej marlenky. Plnka: v miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty, po častiach pridávame sladené salko a zahustíme sušeným mliekom. (Nemusí byť). Salko sa môže použiť aj karamelové, kto má aké rád. Plnku rozdelíme na 3 časti. Cesto si otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme jednu časť plnky. Ďalšie cesto, druhá časť plnky, ďalšie cesto, ktoré natrieme 3/4 plnky a zvyšnú použijeme na potretie celej marlenky. Orechy posekáme nadrobno a opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť. Odrezky rukou pomrvíme a posypeme povrch aj boky marlenky. Posypeme opraženými orechmi, rukou jemne pritlačíme. Pikao zriedime trochou vody a polejeme povrch. Necháme asi hodinu pri izbovej teplote, aby sa plnka dobre vpila. Až potom ju odložíme do chladu. Dobrú chuť!.
REKLAMA
Medvedie labky
Recept od prémiového používateľa
Domáce medové pláty
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Medovníčky, ktoré nestvrdnú
Recept od prémiového používateľa
Vianočné medovníky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Najlepšie medovníky
Recept od prémiového používateľa
Tradičné mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
Jednoduchá medová torta
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Orechy v mede recept
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáci turecký med
Recept od prémiového používateľa
Hneď mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
Bielková poleva na medovníky
Recept od prémiového používateľa
Originál turecká baklava
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Mäkké kakaové medvedie labky
Recept od prémiového používateľa
Krémeš z medových plátov
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
REKLAMA