VIDEORECEPT Originál turecká baklava
Baklava originál recept
- 40Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 20 listov cesta na baklavu Fillo
- 300 g vlašské orechy
- 160 g maslo
- podľa chuti nasekané pistácie
Na sirup
- 150 g cukor
- 90 g med
- polovica citróna
- 200 g voda
Postup
Najskôr si pripravíme formu. Najlepšie okrúhlu formu s priemerom 20 cm.
Zdroj: Youtube
Rozbalíme cesto. Jednotlivé pláty cesta obkrojte tak, aby mali tvar formy, do ktorej budete baklavu ukladať.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si namleté orechy. Roztopíme si maslo v miske a nachystáme si mašľovačku.
Zdroj: Youtube
Teraz začneme baklavu skladať do formy. Najskôr do formy budeme vkladať 5 plátov cesta, a to tak, že vložíme jeden plát, potom ho mašľovačkou potrieme maslom, na to položíme ďalší plát a znovu pomažeme. Takto naskladáme všetkých 5 plátov.
Zdroj: Youtube
Vysypeme štvrtinu pomletých orechov a rovnomerne posypeme. Potom začneme znovu skladať pláty cesta, ktoré potierame maslom.
Zdroj: Youtube
Tento proces sa bude opakovať, kým na vrchu neostane plát cesta potretý maslom bez orechov.
Zdroj: Youtube
Zapnite trúbu na 170 °C s ventiláciou (bez ohrevu zhora).
Teraz si baklavu nakrájame. Môžete zvoliť rôzne tvary. Medzi tradičné patrí tzv. diamant.
Zdroj: Youtube
Pečte približne 1 hodinu, priebežne kontrolujte, aby sa horná vrstva baklavy nespálila.
Zdroj: Youtube
V ďalšej fáze si pripravíme sirup. Zatiaľ čo je baklava v trúbe, do hrnca dáme vodu, med, vsypeme cukor a citrónovú šťavu.
Zdroj: Youtube
Zahrejeme a necháme všetko rozpustiť. Potom varíme ešte 5 minút. Necháme bokom vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Hneď čo vytiahneme baklavu z rúry, ju začneme po celom povrchu polievať sirupom.
Zdroj: Youtube
Teraz ozdobíme baklavu orechmi. – buď môžete dať trochu orechov na každý kúsok, alebo celú posypať nahrubo.
Zdroj: Youtube
Po vychladnutí môžete podávať :)
Zdroj: Youtube
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Originál turecká baklava
Baklava originál recept
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/kr7FKRrAVVzvad9_iz4l/4a46be788c87b931ebb40f1109cc22.jpeg)
Najskôr si pripravíme formu. Najlepšie okrúhlu formu s priemerom 20 cm.
Rozbalíme cesto. Jednotlivé pláty cesta obkrojte tak, aby mali tvar formy, do ktorej budete baklavu ukladať.
Pripravíme si namleté orechy. Roztopíme si maslo v miske a nachystáme si mašľovačku.
Teraz začneme baklavu skladať do formy. Najskôr do formy budeme vkladať 5 plátov cesta, a to tak, že vložíme jeden plát, potom ho mašľovačkou potrieme maslom, na to položíme ďalší plát a znovu pomažeme. Takto naskladáme všetkých 5 plátov.
Vysypeme štvrtinu pomletých orechov a rovnomerne posypeme. Potom začneme znovu skladať pláty cesta, ktoré potierame maslom.
Tento proces sa bude opakovať, kým na vrchu neostane plát cesta potretý maslom bez orechov.
Zapnite trúbu na 170 °C s ventiláciou (bez ohrevu zhora).
Teraz si baklavu nakrájame. Môžete zvoliť rôzne tvary. Medzi tradičné patrí tzv. diamant.
Pečte približne 1 hodinu, priebežne kontrolujte, aby sa horná vrstva baklavy nespálila.
V ďalšej fáze si pripravíme sirup. Zatiaľ čo je baklava v trúbe, do hrnca dáme vodu, med, vsypeme cukor a citrónovú šťavu.
Zahrejeme a necháme všetko rozpustiť. Potom varíme ešte 5 minút. Necháme bokom vychladnúť.
Hneď čo vytiahneme baklavu z rúry, ju začneme po celom povrchu polievať sirupom.
Teraz ozdobíme baklavu orechmi. – buď môžete dať trochu orechov na každý kúsok, alebo celú posypať nahrubo.
Po vychladnutí môžete podávať :)