Originál turecká baklava

VIDEORECEPT Originál turecká baklava

REKLAMA

Baklava originál recept

  • 40Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Suroviny

  • 20 listov cesta na baklavu Fillo Pridané do
  • 300 g vlašské orechy Pridané do
  • 160 g maslo Pridané do
  • podľa chuti nasekané pistácie Pridané do

Na sirup

  • 150 g cukor Pridané do
  • 90 g med Pridané do
  • polovica citróna Pridané do
  • 200 g voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme formu. Najlepšie okrúhlu formu s priemerom 20 cm.

Originál turecká baklava - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Rozbalíme cesto. Jednotlivé pláty cesta obkrojte tak, aby mali tvar formy, do ktorej budete baklavu ukladať.

Originál turecká baklava - krok prípravy 2

Zdroj: Youtube

3. Krok

Pripravíme si namleté orechy. Roztopíme si maslo v miske a nachystáme si mašľovačku.

Originál turecká baklava - krok prípravy 3

Zdroj: Youtube

4. Krok

Teraz začneme baklavu skladať do formy. Najskôr do formy budeme vkladať 5 plátov cesta, a to tak, že vložíme jeden plát, potom ho mašľovačkou potrieme maslom, na to položíme ďalší plát a znovu pomažeme. Takto naskladáme všetkých 5 plátov.

Originál turecká baklava - krok prípravy 4

Zdroj: Youtube

5. Krok

Vysypeme štvrtinu pomletých orechov a rovnomerne posypeme. Potom začneme znovu skladať pláty cesta, ktoré potierame maslom.

Originál turecká baklava - krok prípravy 5

Zdroj: Youtube

6. Krok

Tento proces sa bude opakovať, kým na vrchu neostane plát cesta potretý maslom bez orechov.

Originál turecká baklava - krok prípravy 6

Zdroj: Youtube

7. Krok

Zapnite trúbu na 170 °C s ventiláciou (bez ohrevu zhora).

8. Krok

Teraz si baklavu nakrájame. Môžete zvoliť rôzne tvary. Medzi tradičné patrí tzv. diamant.

Originál turecká baklava - krok prípravy 8

Zdroj: Youtube

9. Krok

Pečte približne 1 hodinu, priebežne kontrolujte, aby sa horná vrstva baklavy nespálila.

Originál turecká baklava - krok prípravy 9

Zdroj: Youtube

10. Krok

V ďalšej fáze si pripravíme sirup. Zatiaľ čo je baklava v trúbe, do hrnca dáme vodu, med, vsypeme cukor a citrónovú šťavu.

Originál turecká baklava - krok prípravy 10

Zdroj: Youtube

11. Krok

Zahrejeme a necháme všetko rozpustiť. Potom varíme ešte 5 minút. Necháme bokom vychladnúť.

Originál turecká baklava - krok prípravy 11

Zdroj: Youtube

12. Krok

Hneď čo vytiahneme baklavu z rúry, ju začneme po celom povrchu polievať sirupom.

Originál turecká baklava - krok prípravy 12

Zdroj: Youtube

13. Krok

Teraz ozdobíme baklavu orechmi. – buď môžete dať trochu orechov na každý kúsok, alebo celú posypať nahrubo.

Originál turecká baklava - krok prípravy 13

Zdroj: Youtube

14. Krok

Po vychladnutí môžete podávať :)

Originál turecká baklava - krok prípravy 14

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Zaneta 12. 2. 2022

urcite dobrota a aj vyzera pekne,vyskusam

Podobné recepty

Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Orechová marlenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjednoduchší šťavnatý orechový koláč
Recept od prémiového používateľa
MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jednoduchá malinová torta s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 16
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Orechová marlenka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najjednoduchší šťavnatý orechový koláč
Recept od prémiového používateľa
MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake Mango
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake Mango

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Raňajky

422 receptov

Večera

951 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Adri1017

Originál turecká baklava

Baklava originál recept

40
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme formu. Najlepšie okrúhlu formu s priemerom 20 cm.

2. Krok

Rozbalíme cesto. Jednotlivé pláty cesta obkrojte tak, aby mali tvar formy, do ktorej budete baklavu ukladať.

3. Krok

Pripravíme si namleté orechy. Roztopíme si maslo v miske a nachystáme si mašľovačku.

4. Krok

Teraz začneme baklavu skladať do formy. Najskôr do formy budeme vkladať 5 plátov cesta, a to tak, že vložíme jeden plát, potom ho mašľovačkou potrieme maslom, na to položíme ďalší plát a znovu pomažeme. Takto naskladáme všetkých 5 plátov.

5. Krok

Vysypeme štvrtinu pomletých orechov a rovnomerne posypeme. Potom začneme znovu skladať pláty cesta, ktoré potierame maslom.

6. Krok

Tento proces sa bude opakovať, kým na vrchu neostane plát cesta potretý maslom bez orechov.

7. Krok

Zapnite trúbu na 170 °C s ventiláciou (bez ohrevu zhora).

8. Krok

Teraz si baklavu nakrájame. Môžete zvoliť rôzne tvary. Medzi tradičné patrí tzv. diamant.

9. Krok

Pečte približne 1 hodinu, priebežne kontrolujte, aby sa horná vrstva baklavy nespálila.

10. Krok

V ďalšej fáze si pripravíme sirup. Zatiaľ čo je baklava v trúbe, do hrnca dáme vodu, med, vsypeme cukor a citrónovú šťavu.

11. Krok

Zahrejeme a necháme všetko rozpustiť. Potom varíme ešte 5 minút. Necháme bokom vychladnúť.

12. Krok

Hneď čo vytiahneme baklavu z rúry, ju začneme po celom povrchu polievať sirupom.

13. Krok

Teraz ozdobíme baklavu orechmi. – buď môžete dať trochu orechov na každý kúsok, alebo celú posypať nahrubo.

14. Krok

Po vychladnutí môžete podávať :)

Ingrediencie
Suroviny
20 listov
cesta na baklavu Fillo
300 g
vlašské orechy
160 g
maslo
podľa chuti
nasekané pistácie
Na sirup
150 g
cukor
90 g
med
polovica
citróna
200 g
voda