Orechový zákusok

Recepty na prípravu orechového zákusku

7 receptov

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Orechový zákusok – vhodné na rôzne príležitosti. Čo tak jeden z týchto 7 receptov vyskúšať ešte dnes? Čas, ktorý pri príprave receptov z kategórie Orechový zákusok strávite, je 15 - 120 minút, v závislosti od náročnosti postupu. Pozrite si napríklad naše obľúbené recepty - Domáca marlenka, Orechová marlenka, Orechové rezy bez múky, Orechovo - datľové guľky s kešu maslom a ovocím - ako stvorené pre milovníkov dobrého jedla. Dobrú chuť!

Domáca marlenka

Profilová fotka používateľa
100 min.
14
100 min.
14
Postup
Cesto: nad parou si rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bikarbónu, všetko dobre premiešame. Ak sa zdá cesto husté, prilejeme trochu mlieka. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti do misiek. Na tenký plech dáme papier na pečenie a rozotrieme každú časť zvlášť. Cesto je pomerne riedke, ale také má byť. Upečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Cesto je hotové, keď zhnedne a okraje začnú tmavnúť. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, potom stiahneme papier. Z každého cesta zrežeme po okrajoch 2 cm, ktoré použijeme na posypanie už hotovej marlenky. Plnka: v miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty, po častiach pridávame sladené salko a zahustíme sušeným mliekom. (Nemusí byť). Salko sa môže použiť aj karamelové, kto má aké rád. Plnku rozdelíme na 3 časti. Cesto si otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme jednu časť plnky. Ďalšie cesto, druhá časť plnky, ďalšie cesto, ktoré natrieme 3/4 plnky a zvyšnú použijeme na potretie celej marlenky. Orechy posekáme nadrobno a opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť. Odrezky rukou pomrvíme a posypeme povrch aj boky marlenky. Posypeme opraženými orechmi, rukou jemne pritlačíme. Pikao zriedime trochou vody a polejeme povrch. Necháme asi hodinu pri izbovej teplote, aby sa plnka dobre vpila. Až potom ju odložíme do chladu. Dobrú chuť!.
Cesto: nad parou si rozpustíme 250 g masla, pridáme med, práškový cukor, preosiatu múku, vajcia, sódu bikarbónu, všetko dobre premiešame. Ak sa zdá cesto husté, prilejeme trochu mlieka. Rozdelíme ho na 3 rovnaké časti do misiek. Na tenký plech dáme papier na pečenie a rozotrieme každú časť zvlášť. Cesto je pomerne riedke, ale také má byť. Upečieme pri teplote 180°C asi 12 minút. Cesto je hotové, keď zhnedne a okraje začnú tmavnúť. Plech rozmer 28x38 cm. Necháme vychladnúť, potom stiahneme papier. Z každého cesta zrežeme po okrajoch 2 cm, ktoré použijeme na posypanie už hotovej marlenky. Plnka: v miske si vyšľaháme maslo izbovej teploty, po častiach pridávame sladené salko a zahustíme sušeným mliekom. (Nemusí byť). Salko sa môže použiť aj karamelové, kto má aké rád. Plnku rozdelíme na 3 časti. Cesto si otočíme spodnou časťou na vrch. Natrieme jednu časť plnky. Ďalšie cesto, druhá časť plnky, ďalšie cesto, ktoré natrieme 3/4 plnky a zvyšnú použijeme na potretie celej marlenky. Orechy posekáme nadrobno a opražíme na suchej panvici, necháme vychladnúť. Odrezky rukou pomrvíme a posypeme povrch aj boky marlenky. Posypeme opraženými orechmi, rukou jemne pritlačíme. Pikao zriedime trochou vody a polejeme povrch. Necháme asi hodinu pri izbovej teplote, aby sa plnka dobre vpila. Až potom ju odložíme do chladu. Dobrú chuť!.
REKLAMA
Londýnske rezy
Recept od prémiového používateľa
Orechové rezy bez múky
Recept od prémiového používateľa
Nutellové pásiky s lieskovými orieškami
Recept od prémiového používateľa
Pekanovo - škoricový koláčik
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA