Oblíž prst

60 min
25
REKLAMA
60 min
25
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
25

Korpus

  • 5 vajec Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • 5 pl voda Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
  • 170 g polohrubá múka Pridané do
  • pol sáčku kypriaci prášok do pečiva Pridané do

Krém

  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 5 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 170 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 4 pl hladká špaldová múka Pridané do

Sneh

  • 5 ks vaječný bielok Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do

Ostatné

  • čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.

2. Krok

Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme.

3. Krok

Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.

4. Krok

Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.

5. Krok

Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.

6. Krok

Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.

Komentáre (1)

Jozka 3. 6. 2021

Skvely recept. Nema chybu!!!

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov