Ingrediencie

počet porcií 25

Korpus

  • vajec
  • 200 kryštálový cukor
  • pl voda
  • pl kakao
  • 170 polohrubá múka
  • pol sáčku kypriaci prášok do pečiva

Krém

  • 500 ml mlieko
  • ks vaječný žĺtok
  • 170 kryštálový cukor
  • balíček vanilkový cukor
  • hladká špaldová múka

Sneh

  • ks vaječný bielok
  • 200 kryštálový cukor

Ostatné

  • čokoláda
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.

2. Krok

Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme.

REKLAMA
3. Krok

Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.

4. Krok

Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.

5. Krok

Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.

REKLAMA
6. Krok

Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.

Hodnotenia (1)

4.0
21 days ago

Skvely recept. Nema chybu!!!

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie