![Oblíž prst Oblíž prst](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0Uf6Ig40rUul2-j8gdsAVSbkG4I=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DVGuIGHTsvmNu-EES5eK/7e629584568d5d5cf2fb71a5b65a42ff.jpeg)
Oblíž prst
Ingrediencie
Korpus
- 5 vajce
- 200 g kryštálový cukor
- 5 polievková lyžica voda
- 1 polievková lyžica kakao
- 170 g polohrubá múka
- pol sáčku kypriaci prášok
Krém
- 500 ml mlieko
- 5 kus vaječný žĺtok
- 170 g kryštálový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 250 g maslo
- 4 polievková lyžica špaldová múka
Sneh
- 5 kus vaječné bielka
- 200 g kryštálový cukor
Ostatné
- čokoláda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pripravíme korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame po lyžici horúcu vodu a šľaháme do peny. Bielky vyšľaháme v druhej miske zvlášť. Múku s kakaom a kypriacim práškom zmiešame a pridávame k žĺtkom na striedačku s tuhým snehom. Všetko jemne premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný stredne veľký plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a upečieme.
Krém na oblíž prst: Do hrnčeka nalejeme mlieko, pridáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor a hladkú múku (4 kopcovité lyžice). Metličkou prešľaháme a pomaly ohrievame. Privedieme k varu a uvaríme hustejšiu kašu. Za občasného premiešavania krém schladíme.
Maslo vyšľaháme a po lyžiciach do neho prišľahávame uvarený studený krém. Vyšľaháme do peny, rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme na chvíľku stuhnúť do chladničky.
Medzitým ušľaháme nad parou z bielkov a cukru tuhý sneh. Ten následne rozotrieme na žĺtkový krém.
Na sneh nastrúhame na jemno čokoládu.
Oblíž prst necháme stuhnúť, lepšie sa potom krája.
Skvely recept. Nema chybu!!!