Náhľad témy Šľahačkový zákusok

Recepty na prípravu šľahačkového zákusku

13 receptov

Pozrite si tie najchutnejšie recepty z kategórie Šľahačkový zákusok. Nájdete tu 13 skvelých receptov, z ktorých si určite vyberiete. Na prípravu v kategórii Šľahačkový zákusok si vyhraďte čas 15 - 150 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Ak si neviete vybrať z množstva receptov, potom neprehliadnite tieto obľúbené a veľmi populárne recepty - Domáce veterníky s bielou čokoládou, Nebeské rezy, Oblíž prst, Pudingový koláč so šľahačkou.

Domáce veterníky s bielou čokoládou

Profilová fotka používateľa
michalindaaa 63 receptov
120 min.
40
120 min.
40
Postup
Mlieko, vodu a maslo, soľ necháme zovrieť, po miernom zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa nám cesto neodliepa od strán hrnca (miešať cca 5 minút) necháme vychladnúť a postupne vareškou zašľaháme vajcia (izbová teplota). Vznikne nám stredné husté cesto, ktorým naplníme vrecko a robíme kruhy (2x na seba musí byť cesto a stred kruhu voľný) pečieme na 200 stupňov 10 minút, po 10 minútach znížime na 160 a pečieme do zlatista, sledujte si, na venčekoch sa budú tvoriť mierne bublinky vody, vtedy viete že cesto musí byť ešte v rúre, až prebytočná tekutina zmizne vtedy sú hotové. Vychladnuté naplníme pudingom. Vychladnutý hustý puding vymiešaný s maslom a šľahačkou, do ktorej sa dala trošku želatíny (postup želatíny všetci vieme), kvôli tomu, aby mi šľahačka hneď nespľasla. Čapičky veterníkov namáčame do čokolády (tento postup robíme ako prvý, hneď ako nám veterníky vychladnú a my ich rozrežeme). Na polevu všetko spolu zmiešame do hladka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nám čokoláda trosku stuhla.
Mlieko, vodu a maslo, soľ necháme zovrieť, po miernom zovretí prisypeme múku a miešame, kým sa nám cesto neodliepa od strán hrnca (miešať cca 5 minút) necháme vychladnúť a postupne vareškou zašľaháme vajcia (izbová teplota). Vznikne nám stredné husté cesto, ktorým naplníme vrecko a robíme kruhy (2x na seba musí byť cesto a stred kruhu voľný) pečieme na 200 stupňov 10 minút, po 10 minútach znížime na 160 a pečieme do zlatista, sledujte si, na venčekoch sa budú tvoriť mierne bublinky vody, vtedy viete že cesto musí byť ešte v rúre, až prebytočná tekutina zmizne vtedy sú hotové. Vychladnuté naplníme pudingom. Vychladnutý hustý puding vymiešaný s maslom a šľahačkou, do ktorej sa dala trošku želatíny (postup želatíny všetci vieme), kvôli tomu, aby mi šľahačka hneď nespľasla. Čapičky veterníkov namáčame do čokolády (tento postup robíme ako prvý, hneď ako nám veterníky vychladnú a my ich rozrežeme). Na polevu všetko spolu zmiešame do hladka a necháme chvíľku vychladnúť, aby nám čokoláda trosku stuhla.
REKLAMA
Nepečený zákusok s kyslou smotanou
Recept od prémiového používateľa
Kardinálové rezy
Recept od prémiového používateľa
Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
Malinový koláč s mascarpone
Recept od prémiového používateľa
Domáce veterníky s bielou čokoládou
Recept od prémiového používateľa
Nepečená pudingovo - banánová tortička
Recept od prémiového používateľa
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
Mandľové cupcakes so šľahačkou
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA