Zdroj: Canva

Kardinálové rezy

65 min
1
REKLAMA

Recept na kardinálové rezy s ovocím a šľahačkou. Svieži recept s pôvodom z Rakúska.

65 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Sneh

  • 5 egg white v1 Pridané do
  • 90 g crystalised sugar Pridané do
  • 40 g cornstarch v3 Pridané do

Piškóta

  • 1 celé vajce Pridané do
  • 3 žltky Pridané do
  • grated lemon peel v6 Pridané do
  • 30 g crystalised sugar Pridané do
  • 1 čl vanilla v8 Pridané do
  • 30 g flour v1 Pridané do

Plnka

  • 70 g frozen strawberries v2 Pridané do
  • 1 pl powdered sugar v8 Pridané do
  • 2 plátky gelatine v1 Pridané do
  • 250 ml whipped cream v11 Pridané do
  • 1 čl lemon juice v6 Pridané do
  • 150 g fresh strawberries v3 Pridané do
  • práškový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo mise si vyšľaháme do tuha bielky a kryštálový cukor. Po vyšľahaní na sneh preosejeme kukuričný škrob a dobre, ale zľahka ho vmiešame do snehu.

2. Krok

Na piškótovú zmes dáme do misy vajce, žĺtky, citrónovú kôru, vanilku a vyšľaháme do nadýchanej peny. Na penu preosejeme hladkú múku a zľahka ju vmiešame.

3. Krok

Rúru si predhrejeme a plechy vystelieme papierom na pečenie.

4. Krok

Piškótu aj bielkovú zmes si naplníme do cukrárskych vreciek.

5. Krok

Na plech s papierom pozdĺž kratšej strany nanesieme hrubší pás z bielkovej zmesi, necháme od neho asi 2 cm odstup a nanesieme druhý bielkový pás, znovu 2 cm odstup a nanesieme tretí bielkový pás. Teraz necháme väčší odstup, asi 6-7 cm a postup zopakujeme – znovu nanesieme tri bielkové pásy a medzi nimi necháme asi 2 cm odstup. Do voľných 2 cm medzier teraz nanesieme piškótovú zmes.

6. Krok

Pečieme 25 minút na 160 stupňoch a necháme vychladnúť.

7. Krok

Na plnku si spravíme želatínu podľa návodu. V hrnci si zahrejeme jahodovú dreň alebo zmixované jahody s cukrom. Napučanú želatínu vyžmýkame z vody a dáme ju do zahriatej drene. Miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme chladnúť.

8. Krok

Vo mise si vyšľaháme šľahačku. Odoberieme z nej lyžicu a vmiešame ju do jahodovej drene so želatínou. Túto zmes potom nalejeme späť do vyšľahanej šľahačky a spolu celé premiešame.

9. Krok

Vychladnuté pásy cesta preklopíme na čistý papier na pečenie, použitý papier na pečenie stiahneme a jeden plát natrieme plnkou. Na plnku poukladáme nakrájané jahody a prikryjeme druhým plátom cesta.

10. Krok

Hotové rezy necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

11. Krok

Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Anetka 29. 3. 2022

Vypadá luxusne❤

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

122 receptov

Obed

1524 receptov

Mäsité jedlá

673 receptov

Lacné jedlá

792 receptov

Raňajky

516 receptov

Pečivo

198 receptov

Pre diabetikov

607 receptov