Zdroj: Canva

Kardinálové rezy

REKLAMA

Recept na kardinálové rezy s ovocím a šľahačkou. Svieži recept s pôvodom z Rakúska.

  • 65Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Sneh

  • 5 bielok Pridané do
  • 90 g kryštálového cukru Pridané do
  • 40 g kukuričného škrobu Pridané do

Piškóta

  • 1 celé vajce Pridané do
  • 3 žltky Pridané do
  • Nastrúhaná kôra z polovice citróna Pridané do
  • 30 g kryštálového cukru Pridané do
  • 1 čl vanilky Pridané do
  • 30 g hladkej múky Pridané do

Plnka

  • 70 g mrazenej jahodovej drene alebo rozmixovaných jahôd Pridané do
  • 1 pl práškového cukru (dajte podľa chuti) Pridané do
  • 2 plátky želatíny Pridané do
  • 250 ml šľahačky Pridané do
  • 1 čl citrónovej šťavy Pridané do
  • 150 g na kúsky nakrájaných čerstvých jahôd Pridané do
  • práškový cukor na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo mise si vyšľaháme do tuha bielky a kryštálový cukor. Po vyšľahaní na sneh preosejeme kukuričný škrob a dobre, ale zľahka ho vmiešame do snehu.

2. Krok

Na piškótovú zmes dáme do misy vajce, žĺtky, citrónovú kôru, vanilku a vyšľaháme do nadýchanej peny. Na penu preosejeme hladkú múku a zľahka ju vmiešame.

3. Krok

Rúru si predhrejeme a plechy vystelieme papierom na pečenie.

4. Krok

Piškótu aj bielkovú zmes si naplníme do cukrárskych vreciek.

5. Krok

Na plech s papierom pozdĺž kratšej strany nanesieme hrubší pás z bielkovej zmesi, necháme od neho asi 2 cm odstup a nanesieme druhý bielkový pás, znovu 2 cm odstup a nanesieme tretí bielkový pás. Teraz necháme väčší odstup, asi 6-7 cm a postup zopakujeme – znovu nanesieme tri bielkové pásy a medzi nimi necháme asi 2 cm odstup. Do voľných 2 cm medzier teraz nanesieme piškótovú zmes.

6. Krok

Pečieme 25 minút na 160 stupňoch a necháme vychladnúť.

7. Krok

Na plnku si spravíme želatínu podľa návodu. V hrnci si zahrejeme jahodovú dreň alebo zmixované jahody s cukrom. Napučanú želatínu vyžmýkame z vody a dáme ju do zahriatej drene. Miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme chladnúť.

8. Krok

Vo mise si vyšľaháme šľahačku. Odoberieme z nej lyžicu a vmiešame ju do jahodovej drene so želatínou. Túto zmes potom nalejeme späť do vyšľahanej šľahačky a spolu celé premiešame.

9. Krok

Vychladnuté pásy cesta preklopíme na čistý papier na pečenie, použitý papier na pečenie stiahneme a jeden plát natrieme plnkou. Na plnku poukladáme nakrájané jahody a prikryjeme druhým plátom cesta.

10. Krok

Hotové rezy necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

11. Krok

Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Anetka 29. 3. 2022

Vypadá luxusne❤

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodový cheesecake s pistáciami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sunquickové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sunquickové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodový cheesecake s pistáciami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jahodový cheesecake s pistáciami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sunquickové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Sunquickové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

865 receptov
Recipe author image Adri1017

Kardinálové rezy

Recept na kardinálové rezy s ovocím a šľahačkou. Svieži recept s pôvodom z Rakúska.

65
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo mise si vyšľaháme do tuha bielky a kryštálový cukor. Po vyšľahaní na sneh preosejeme kukuričný škrob a dobre, ale zľahka ho vmiešame do snehu.

2. Krok

Na piškótovú zmes dáme do misy vajce, žĺtky, citrónovú kôru, vanilku a vyšľaháme do nadýchanej peny. Na penu preosejeme hladkú múku a zľahka ju vmiešame.

3. Krok

Rúru si predhrejeme a plechy vystelieme papierom na pečenie.

4. Krok

Piškótu aj bielkovú zmes si naplníme do cukrárskych vreciek.

5. Krok

Na plech s papierom pozdĺž kratšej strany nanesieme hrubší pás z bielkovej zmesi, necháme od neho asi 2 cm odstup a nanesieme druhý bielkový pás, znovu 2 cm odstup a nanesieme tretí bielkový pás. Teraz necháme väčší odstup, asi 6-7 cm a postup zopakujeme – znovu nanesieme tri bielkové pásy a medzi nimi necháme asi 2 cm odstup. Do voľných 2 cm medzier teraz nanesieme piškótovú zmes.

6. Krok

Pečieme 25 minút na 160 stupňoch a necháme vychladnúť.

7. Krok

Na plnku si spravíme želatínu podľa návodu. V hrnci si zahrejeme jahodovú dreň alebo zmixované jahody s cukrom. Napučanú želatínu vyžmýkame z vody a dáme ju do zahriatej drene. Miešame, kým sa nerozpustí. Odstavíme z ohňa a necháme chladnúť.

8. Krok

Vo mise si vyšľaháme šľahačku. Odoberieme z nej lyžicu a vmiešame ju do jahodovej drene so želatínou. Túto zmes potom nalejeme späť do vyšľahanej šľahačky a spolu celé premiešame.

9. Krok

Vychladnuté pásy cesta preklopíme na čistý papier na pečenie, použitý papier na pečenie stiahneme a jeden plát natrieme plnkou. Na plnku poukladáme nakrájané jahody a prikryjeme druhým plátom cesta.

10. Krok

Hotové rezy necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

11. Krok

Dobrú chuť!

Ingrediencie
Sneh
5
bielok
90 g
kryštálového cukru
40 g
kukuričného škrobu
Piškóta
1 celé
vajce
3
žltky
Nastrúhaná kôra z polovice citróna
30 g
kryštálového cukru
1 čl
vanilky
30 g
hladkej múky
Plnka
70 g
mrazenej jahodovej drene alebo rozmixovaných jahôd
1 pl
práškového cukru (dajte podľa chuti)
2 plátky
želatíny
250 ml
šľahačky
1 čl
citrónovej šťavy
150 g
na kúsky nakrájaných čerstvých jahôd
práškový cukor na posypanie