Šľahačkové Eclairs

REKLAMA

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

  • 40Minút
  • 16Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
16
  • 125 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 125 ml vody Pridané do
  • 110 g masla Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 1 čl kryštálového cukru Pridané do
  • 150 g hladkej múky Pridané do
  • 4 stredne veľké vajíčka Pridané do
  • 4 smotany na šľahanie Pridané do
  • 200 g bielej čokolády Pridané do
  • červené potravinárske farbivo Pridané do
  • ozdôbky na dekoráciu ja som použil strieborné guličky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do väčšieho hrnca pridáme mlieko, vodu, maslo, soľ a cukor a necháme to roztopiť na strednom plameni. Zamiešame vareškou a necháme zohriať dovtedy, kým neuvidíme prvé bublinky varu vychádzať na povrch. Vtedy pridáme preosiatu múku, odstavíme z ohňa a rýchlo vareškou miešame, kým sa nám nevyformuje cesto, ktoré sa nelepí na strany hrnca a je v tvare gule.

2. Krok

Vzniknutú guličku cesta dáme opäť na oheň a miešame ešte 1-2 minútky. Potom cesto premiestnime na väčšej misy a necháme vychladnúť aspoň 10 minút.

3. Krok

Do vychladnutého cesta zašľahávame elektrickým šľahačom následne vajíčka po jednom vajíčku. Po poslednom vajíčku ešte premiešame vareškou a hotové cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym koncom.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie tvarujeme valce cesta dlhé približne 5-6 cm. Konce, ktoré trčia dohora uťapkáme prstom, ktorý sme si namočili do vody, aby sa nám cesto nelepilo na ruky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne 18-22 minút, kým nie sú naše eclairs pekne dohneda upečené.

5. Krok

Upečené Eclairs rýchlo premiestnime vychladiť na mriežku a do každého Eclair spravíme zospodu 2 alebo 3 dierky, aby mala kam unikať para. Ak by sme to nespravili, Eclairs by po vychladení spľasli. Tieto dierky tiež použijeme neskôr na plnenie Eclairs.

6. Krok

Na plnenie budeme používať jednoduchú šľahačku vyšľahanú z 33% smotany s trochou práškového cukru.

7. Krok

Na polevu si zohrejeme v hrnci smotanu na šľahanie tak, aby bola veľmi horúca, ale zároveň nevrela. Horúcu smotanu prelejeme cez nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Nakvapkáme pár kvapiek červenej potravinárskej formy, zamiešame a namáčame do nej naše Eclairs. Vrch Eclairs môžeme ozdobiť jedlými ozdôbkami podľa fantázie.

Komentáre (1)

Ninka 7. 8. 2022

Super, rovno ukladám medzi svoje obľúbené recepty.

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cheesecake s bielou čokoládou a mangovým pyré

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Nebeské rezy
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Medový krémeš

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image David719

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

40
Minút
16
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do väčšieho hrnca pridáme mlieko, vodu, maslo, soľ a cukor a necháme to roztopiť na strednom plameni. Zamiešame vareškou a necháme zohriať dovtedy, kým neuvidíme prvé bublinky varu vychádzať na povrch. Vtedy pridáme preosiatu múku, odstavíme z ohňa a rýchlo vareškou miešame, kým sa nám nevyformuje cesto, ktoré sa nelepí na strany hrnca a je v tvare gule.

2. Krok

Vzniknutú guličku cesta dáme opäť na oheň a miešame ešte 1-2 minútky. Potom cesto premiestnime na väčšej misy a necháme vychladnúť aspoň 10 minút.

3. Krok

Do vychladnutého cesta zašľahávame elektrickým šľahačom následne vajíčka po jednom vajíčku. Po poslednom vajíčku ešte premiešame vareškou a hotové cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym koncom.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie tvarujeme valce cesta dlhé približne 5-6 cm. Konce, ktoré trčia dohora uťapkáme prstom, ktorý sme si namočili do vody, aby sa nám cesto nelepilo na ruky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne 18-22 minút, kým nie sú naše eclairs pekne dohneda upečené.

5. Krok

Upečené Eclairs rýchlo premiestnime vychladiť na mriežku a do každého Eclair spravíme zospodu 2 alebo 3 dierky, aby mala kam unikať para. Ak by sme to nespravili, Eclairs by po vychladení spľasli. Tieto dierky tiež použijeme neskôr na plnenie Eclairs.

6. Krok

Na plnenie budeme používať jednoduchú šľahačku vyšľahanú z 33% smotany s trochou práškového cukru.

7. Krok

Na polevu si zohrejeme v hrnci smotanu na šľahanie tak, aby bola veľmi horúca, ale zároveň nevrela. Horúcu smotanu prelejeme cez nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Nakvapkáme pár kvapiek červenej potravinárskej formy, zamiešame a namáčame do nej naše Eclairs. Vrch Eclairs môžeme ozdobiť jedlými ozdôbkami podľa fantázie.

Ingrediencie
125 ml
plnotučného mlieka
125 ml
vody
110 g
masla
štipku soli
1 čl
kryštálového cukru
150 g
hladkej múky
4
stredne veľké vajíčka
4
smotany na šľahanie
200 g
bielej čokolády
červené potravinárske farbivo
ozdôbky na dekoráciu ja som použil strieborné guličky