REKLAMA

Šľahačkové Eclairs

Nie sú tieto Eclairs jednoducho krásne? Vyskúšajte si ich doma aj vy, príprava je jednoduchá!

REKLAMA
Vianočné koláče: Najlepšie tradičné dobroty a sladké koláčiky – 30+ receptov

Recept nájdeš v tomto článku

Vianočné koláče: Najlepšie tradičné dobroty a sladké koláčiky – 30+ receptov

Ingrediencie

porcií
16
  • 125 ml plnotučného mlieka Pridané do
  • 125 ml voda Pridané do
  • 110 g maslo Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 150 g hladká múka Pridané do
  • 4 stredne veľké vajíčka Pridané do
  • 4 smotany na šľahanie Pridané do
  • 200 g biela čokoláda Pridané do
  • červené potravinárske farbivo Pridané do
  • ozdôbky na dekoráciu ja som použil strieborné guličky Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Do väčšieho hrnca pridáme mlieko, vodu, maslo, soľ a cukor a necháme to roztopiť na strednom plameni. Zamiešame vareškou a necháme zohriať dovtedy, kým neuvidíme prvé bublinky varu vychádzať na povrch. Vtedy pridáme preosiatu múku, odstavíme z ohňa a rýchlo vareškou miešame, kým sa nám nevyformuje cesto, ktoré sa nelepí na strany hrnca a je v tvare gule.

2. Krok

Vzniknutú guličku cesta dáme opäť na oheň a miešame ešte 1-2 minútky. Potom cesto premiestnime na väčšej misy a necháme vychladnúť aspoň 10 minút.

3. Krok

Do vychladnutého cesta zašľahávame elektrickým šľahačom následne vajíčka po jednom vajíčku. Po poslednom vajíčku ešte premiešame vareškou a hotové cesto vložíme do cukrárskeho vrecka s okrúhlym koncom.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie tvarujeme valce cesta dlhé približne 5-6 cm. Konce, ktoré trčia dohora uťapkáme prstom, ktorý sme si namočili do vody, aby sa nám cesto nelepilo na ruky. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme približne 18-22 minút, kým nie sú naše eclairs pekne dohneda upečené.

5. Krok

Upečené Eclairs rýchlo premiestnime vychladiť na mriežku a do každého Eclair spravíme zospodu 2 alebo 3 dierky, aby mala kam unikať para. Ak by sme to nespravili, Eclairs by po vychladení spľasli. Tieto dierky tiež použijeme neskôr na plnenie Eclairs.

6. Krok

Na plnenie budeme používať jednoduchú šľahačku vyšľahanú z 33% smotany s trochou práškového cukru.

7. Krok

Na polevu si zohrejeme v hrnci smotanu na šľahanie tak, aby bola veľmi horúca, ale zároveň nevrela. Horúcu smotanu prelejeme cez nadrobno nasekanú bielu čokoládu. Nakvapkáme pár kvapiek červenej potravinárskej formy, zamiešame a namáčame do nej naše Eclairs. Vrch Eclairs môžeme ozdobiť jedlými ozdôbkami podľa fantázie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov