FOTORECEPT Pudingový koláč so šľahačkou
Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.
- 60Minút
- 24Počet porcií
Ingrediencie
Korpus
- 5 ks vajec
- 250 g hladká múka
- 250 g práškový cukor
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 balíček kypriaci prášok
- 1 dcl slnečnicový olej
- 1 dcl vlažná voda
- 1 l plnotučné mlieko
- 1 balíček vanilkový puding
- 1 balíček kakaový puding
Krém
- 600 g smotana na šľahanie 40%
- 2 balíčky vanilkový cukor
- Granko
Postup
Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom a vanilkovým cukrom. Šľaháme dlho, kým nevypracujeme bledožltú žĺtkovú zmes. Postupne pridávame po lyžiciach preosiatu múku spolu s kypriacim práškom, olej, vodu a zašľaháme do zmesi.
Zvlášť vyšľaháme bielka a už len jemne vmiešame do zmesi.
Hotové cesto vylejeme na hlboký plech, vystlaný papierom na pečenie.
Vanilkový a kakaový puding každý zvlášť uvaríme podľa návodu na obale a po lyžiciach v kopčekoch striedavo dáme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25-30 minút. Ak pečiete na 3D vzduchu, odporúčam znížiť teplotu na 170°C a piecť kratšie.
Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť, kým ho natrieme šľahačkou. Zatiaľ vyšľaháme smotany na šľahanie. Keďže ja som použila 40% smotany, nepridávala som do plnky mascarpone alebo smotany pochúťkové. Šľahačkou natrieme vychladnutý koláč a posypeme grankom.
Najlepšie je koláč nechať vychladnúť ešte v chladničke do ďalšieho dňa. Nech chutí.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Pudingový koláč so šľahačkou
Jeden z najobľúbenejších chladených koláčov. Tentokrát kombinácia vanilkového a kakaového pudingu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/h2VvZHppdzxfSGDnGAeY/30e24562e229a22fcd17bdc4b78c44.jpeg)
Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom a vanilkovým cukrom. Šľaháme dlho, kým nevypracujeme bledožltú žĺtkovú zmes. Postupne pridávame po lyžiciach preosiatu múku spolu s kypriacim práškom, olej, vodu a zašľaháme do zmesi.
Zvlášť vyšľaháme bielka a už len jemne vmiešame do zmesi.
Hotové cesto vylejeme na hlboký plech, vystlaný papierom na pečenie.
Vanilkový a kakaový puding každý zvlášť uvaríme podľa návodu na obale a po lyžiciach v kopčekoch striedavo dáme na cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25-30 minút. Ak pečiete na 3D vzduchu, odporúčam znížiť teplotu na 170°C a piecť kratšie.
Hotový koláč vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť, kým ho natrieme šľahačkou. Zatiaľ vyšľaháme smotany na šľahanie. Keďže ja som použila 40% smotany, nepridávala som do plnky mascarpone alebo smotany pochúťkové. Šľahačkou natrieme vychladnutý koláč a posypeme grankom.
Najlepšie je koláč nechať vychladnúť ešte v chladničke do ďalšieho dňa. Nech chutí.