Medový krémeš

REKLAMA
  • 150Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 50 g cukor práškový Pridané do
  • 50 g trstinový cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • 1 pl rum Pridané do
  • 1 pl med Pridané do
  • 1 čl sóda bikarbóna Pridané do

Plnka - Pudingová

  • 1 l mlieko Pridané do
  • 160 g Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 80 g práškový cukor Pridané do
  • 20 g med Pridané do
  • 50 g práškový trstinový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do

Plnka - Šľahačková

  • 750 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 40 g vanilkový cukor Pridané do
  • 3 ks stužovač šľahačky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme do chladničky na 1 hodinu.

2. Krok

Z cesta na pomúčnenom papieri na pečenie vytvarujeme obdĺžniky 20x30cm a dáme piecť na papieri na pečenie 8-10 minút pri 180°C.

3. Krok

Pudingová plnka : Oddelíme bielka a žĺtka.

4. Krok

Do misky dáme žĺtka, zlatý klas, med a trstinový cukor. Miešame, aby sa všetky prísady spojili.

5. Krok

Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhý sneh

6. Krok

Dáme zovrieť mlieko. Odoberieme horúce mlieko a pridávame do žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania. Stačí približne 1 dcl. Následne žĺtkovú zmes pridáme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding.

7. Krok

Keď máme puding uvarený, odstavíme z ohňa, pridáme rum a zapracujeme do pudingu. Následne pridávame bielkovú zmes ešte do horúcej zmesi a vymiešame hladký puding.

8. Krok

Ak pripravujeme koláč vo forme, môžeme na plát naniesť puding. Ak koláč nepripravujeme vo forme tak chvíľu počkáme, aby puding vychladol. Následne ho natrieme na plát, aby sme zabránili roztečeniu.

9. Krok

Dáme koláč vychladnúť.

10. Krok

Šľahačková plnka: Do smotany dáme rozpustiť cukor a následne pridáme stužovač. Šľaháme pokiaľ zmes nedrží pevne tvar.

11. Krok

Šľahačku nanesieme na vychladnutý puding a navrch položíme druhý plát. Koláč dáme opäť do chladničky ideálne 8-12 hodín.

12. Krok

Pri servírovaní môžeme posypať cukrom alebo preliať čokoládou. Dobrú chuť :)

13. Krok

P.S. Rum v koláči je jedna z hlavných ingrediencií, ktorú je dosť vo výsledku cítiť. Preto dbajte na kvalitu rumu, aby celá snaha nestroskotala na takejto “maličkosti“. Pre niekoho kto do koláčov nepridáva alkohol je toto nepodstatné, ale ak plánujete pridať UM, radšej to ani nepečte.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Idem rovno testnúť :)

Podobné recepty

Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kardinálové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šľahačkové Eclairs
Recept od prémiového používateľa
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pudingový koláč so šľahačkou
Fotorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pudingový koláč so šľahačkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oblíž prst

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Nebeské rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kardinálové rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Šľahačkové Eclairs
Recept od prémiového používateľa
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Obelix

Medový krémeš

150
Minút
24
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme do chladničky na 1 hodinu.

2. Krok

Z cesta na pomúčnenom papieri na pečenie vytvarujeme obdĺžniky 20x30cm a dáme piecť na papieri na pečenie 8-10 minút pri 180°C.

3. Krok

Pudingová plnka : Oddelíme bielka a žĺtka.

4. Krok

Do misky dáme žĺtka, zlatý klas, med a trstinový cukor. Miešame, aby sa všetky prísady spojili.

5. Krok

Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhý sneh

6. Krok

Dáme zovrieť mlieko. Odoberieme horúce mlieko a pridávame do žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania. Stačí približne 1 dcl. Následne žĺtkovú zmes pridáme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding.

7. Krok

Keď máme puding uvarený, odstavíme z ohňa, pridáme rum a zapracujeme do pudingu. Následne pridávame bielkovú zmes ešte do horúcej zmesi a vymiešame hladký puding.

8. Krok

Ak pripravujeme koláč vo forme, môžeme na plát naniesť puding. Ak koláč nepripravujeme vo forme tak chvíľu počkáme, aby puding vychladol. Následne ho natrieme na plát, aby sme zabránili roztečeniu.

9. Krok

Dáme koláč vychladnúť.

10. Krok

Šľahačková plnka: Do smotany dáme rozpustiť cukor a následne pridáme stužovač. Šľaháme pokiaľ zmes nedrží pevne tvar.

11. Krok

Šľahačku nanesieme na vychladnutý puding a navrch položíme druhý plát. Koláč dáme opäť do chladničky ideálne 8-12 hodín.

12. Krok

Pri servírovaní môžeme posypať cukrom alebo preliať čokoládou. Dobrú chuť :)

13. Krok

P.S. Rum v koláči je jedna z hlavných ingrediencií, ktorú je dosť vo výsledku cítiť. Preto dbajte na kvalitu rumu, aby celá snaha nestroskotala na takejto “maličkosti“. Pre niekoho kto do koláčov nepridáva alkohol je toto nepodstatné, ale ak plánujete pridať UM, radšej to ani nepečte.

Ingrediencie
Cesto
300 g
hladká múka
50 g
cukor práškový
50 g
trstinový cukor
50 g
maslo
1 ks
vajce
1 ks
žĺtko
1 pl
rum
1 pl
med
1 čl
sóda bikarbóna
Plnka - Pudingová
1 l
mlieko
160 g
Zlatý klas (prášok)
80 g
práškový cukor
20 g
med
50 g
práškový trstinový cukor
4 ks
vajce
2 pl
rum
Plnka - Šľahačková
750 ml
smotana na šľahanie
40 g
vanilkový cukor
3 ks
stužovač šľahačky