Medový krémeš

150 min
2
REKLAMA
150 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Cesto

  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 50 g cukor práškový Pridané do
  • 50 g trstinový cukor Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 ks žĺtko Pridané do
  • 1 pl rum Pridané do
  • 1 pl med Pridané do
  • 1 čl sóda bikarbóna Pridané do

Plnka - Pudingová

  • 1 l mlieko Pridané do
  • 160 g Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 80 g práškový cukor Pridané do
  • 20 g med Pridané do
  • 50 g práškový trstinový cukor Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 2 pl rum Pridané do

Plnka - Šľahačková

  • 750 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 40 g vanilkový cukor Pridané do
  • 3 ks stužovač šľahačky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti a dáme do chladničky na 1 hodinu.

2. Krok

Z cesta na pomúčnenom papieri na pečenie vytvarujeme obdĺžniky 20x30cm a dáme piecť na papieri na pečenie 8-10 minút pri 180°C.

3. Krok

Pudingová plnka : Oddelíme bielka a žĺtka.

4. Krok

Do misky dáme žĺtka, zlatý klas, med a trstinový cukor. Miešame, aby sa všetky prísady spojili.

5. Krok

Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhý sneh

6. Krok

Dáme zovrieť mlieko. Odoberieme horúce mlieko a pridávame do žĺtkovej zmesi sa stáleho miešania. Stačí približne 1 dcl. Následne žĺtkovú zmes pridáme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý puding.

7. Krok

Keď máme puding uvarený, odstavíme z ohňa, pridáme rum a zapracujeme do pudingu. Následne pridávame bielkovú zmes ešte do horúcej zmesi a vymiešame hladký puding.

8. Krok

Ak pripravujeme koláč vo forme, môžeme na plát naniesť puding. Ak koláč nepripravujeme vo forme tak chvíľu počkáme, aby puding vychladol. Následne ho natrieme na plát, aby sme zabránili roztečeniu.

9. Krok

Dáme koláč vychladnúť.

10. Krok

Šľahačková plnka: Do smotany dáme rozpustiť cukor a následne pridáme stužovač. Šľaháme pokiaľ zmes nedrží pevne tvar.

11. Krok

Šľahačku nanesieme na vychladnutý puding a navrch položíme druhý plát. Koláč dáme opäť do chladničky ideálne 8-12 hodín.

12. Krok

Pri servírovaní môžeme posypať cukrom alebo preliať čokoládou. Dobrú chuť :)

13. Krok

P.S. Rum v koláči je jedna z hlavných ingrediencií, ktorú je dosť vo výsledku cítiť. Preto dbajte na kvalitu rumu, aby celá snaha nestroskotala na takejto “maličkosti“. Pre niekoho kto do koláčov nepridáva alkohol je toto nepodstatné, ale ak plánujete pridať UM, radšej to ani nepečte.

Nahlásiť chybu v recepte

Komentáre (1)

Viktoria 18. 2. 2022

Idem rovno testnúť :)

Podobné recepty

Najlepšie plnené košíčky
Recept od prémiového používateľa
Panettone
Recept od prémiového používateľa
Základné linecké cesto
Recept od prémiového používateľa
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Najlepšie plnené košíčky
Recept od prémiového používateľa
Panettone
Recept od prémiového používateľa
Základné linecké cesto
Recept od prémiového používateľa
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
Oblíž prst
Recept od prémiového používateľa
Medový krémeš
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Pečivo

218 receptov

Obed

1676 receptov

Lacné jedlá

856 receptov

Dezert

1179 receptov

Mäsité jedlá

744 receptov

Kuracie mäso

283 receptov

Šaláty

134 receptov

Pečenie

1422 receptov