Srdiečková torta s jahodovým želé a smotanovo - šľahačkovým krémom
- 30Minút
- 15Počet porcií
Ingrediencie
Základ
- 240 g pomleté celozrnné sušienky
- 110 g zmäknuté maslo
- jahodový džem bez cukru
Želé
- 500 g mrazených jahôd
- 2 balenia tortové želé červené
- 2 lyžice xylitol
Krém
- 400 ml kyslá smotana
- 400 ml smotana na šľahanie
- 2 balíčky stužovač šľahačky
- 2 balíčky vanilkový cukor
Postup
Na základ zmiešame sušienky so zmäknutým maslom. Natlačíme na dno formy, potrieme džemom a dáme do chladničky.
Na želatínu rozmixujeme jahody. Prelejeme do nádoby a na miernom ohni chvíľu miešame. Stiahneme z ohňa a pridáme xylitol a tortové želé, dobre premiešame.
Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne želé bublať, potom varíme ešte asi minútku.
Nalejeme na sušienkový základ. Necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom.
K vyšľahanej smotane pridáme kyslú smotanu a premiešame.
Krém rozotrieme na želé.
Dáme do chladničky stuhnúť. Hotové posypeme kakaom / alebo podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Srdiečková torta s jahodovým želé a smotanovo - šľahačkovým krémom
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OMBQMLn3u83IPpNm45ML/4d2c8280718198eb3eb5aaf183d550.jpeg)
Na základ zmiešame sušienky so zmäknutým maslom. Natlačíme na dno formy, potrieme džemom a dáme do chladničky.
Na želatínu rozmixujeme jahody. Prelejeme do nádoby a na miernom ohni chvíľu miešame. Stiahneme z ohňa a pridáme xylitol a tortové želé, dobre premiešame.
Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne želé bublať, potom varíme ešte asi minútku.
Nalejeme na sušienkový základ. Necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom.
K vyšľahanej smotane pridáme kyslú smotanu a premiešame.
Krém rozotrieme na želé.
Dáme do chladničky stuhnúť. Hotové posypeme kakaom / alebo podľa chuti.
Dobrú chuť 🙂