![Nanukové rezy Nanukové rezy](https://eu.tastescdn.net/thumbor/U79lDCzfHnCqq87_2VDIj9L-aP8=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vfJgnLF85rwB-Lqrh1nY/ddfa7de44e78b85456a5e5e810fd6d41.jpeg)
Nanukové rezy
Legendárne nanukové rezy mám ako spomienku na detstvo. Piekla nám ich naša mamka, na meniny, narodeniny. Sú výborné, orechové cesto s príchuťou kávy a vanilkovou plnkou.
Ingrediencie
Cesto
- 5 kúsok vajce
- 200 g jemný kryštálový cukor
- 10 pl uvarenej studenej čiernej kávy
- 200 g polohrubá múka
- 1 kus kypriaci prášok
- 100 g mleté orechy
Plnka
- 500 ml mlieko
- 60 g Zlatý klas Dr.Oetker
- 200 g práškový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 250 g maslo
- 1 kl um
Ďalšie suroviny
- marhuľový džem
Poleva
- 200 g tmavá čokoládová poleva
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Cesto: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach pridáme cukor, zašľaháme po jednom žĺtky, 10 PL uvarenej studenej precedenej čiernej kávy, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy.
Upečieme v hlbokom plechu na papieri na pečenie, rozmer 25x35 cm. Teplota 180°C 20 minút alebo podľa potreby. Upečené cesto sa oddeľuje od bokov plechu aj s papierom, vtedy je upečené. Správnosť vyskúšame špajdľou. Údaje sú orientačné. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
Plnka: v polovici mlieka si rozmiešame zlatý klas a prilejeme do zvyšného vriaceho mlieka, do ktorého sme pridali vanilkový cukor. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod potravinárskou fóliou vychladnúť.
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding a um.
Z upečeného cesta odstránime papier a vrchnú šupku. Cesto potrieme marhuľovým lekvárom, rozotrieme plnku a polejeme čokoládovou polevou. Ja zvyknem cesto ešte pokropiť uvarenou vychladnutou kávou, ktorej si pripravím o trochu viac. Odložíme do chladu a horúcim zúbkovým nožom pokrájame na rezy.
Čokoládovú polevu rozpustíme podľa návodu na obale.
Dobrú chuť!
poznám to. je to veľmi dobré.