Mini pavlovky

Mini pavlovky

✨Pavlovky každý veľmi dobre pozná, ale správne ich vysušiť sa podarí málokomu, s týmto receptom sa ti to zaručene podarí✨

  • 120Minút
  • 12Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 12
  • Infinity vajec
  • Infinity kryštálový cukor
  • Infinity zlatý klas
  • Infinity ml vínny ocot
  • Infinity mascarpone
  • Infinity ml smotana na šľahanie
  • Infinity práškový cukor
  • čerstvé ovocie

Postup

1. Krok

✨ Rúru si predhrejeme na 160 stupňov.

2. Krok

✨ Bielka si oddelíme od žĺtkov, vyšľaháme si z nich sneh. Keď sneh začne tuhnúť postupne pridávame kryštálový cukor.

3. Krok

✨ Do snehu pridáme zlatý klas a ocot.

4. Krok

✨ Sneh šľaháme kým nie je úplne tuhý. To že je správne vyšľahaný zistíme podľa toho že po dvihnutí metličiek nám ostane "špička" stáť.

5. Krok

✨ Keď máme sneh tuhý naplníme si cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie tvarujeme krúžky s mierne zdvihnutými hranami.

6. Krok

✨ Pavlovky vložíme do rúry a teplotu hneď znížime na 110 stupňov. Sušíme 1hodinu a 45minút. Počas pečenia rúru nesmieme otvárať. Po dopečení rúru takisto neotvárame, pavlovky necháme v rúre kým nie je úplne vychladená. Ja ich pečiem väčšinou pred večerom a do rána sú vychladené.

7. Krok

✨ Pripravíme si krém. Mascarpone si vyšľaháme so smotanou a práškový cukrom. Dáme stuhnúť do chladničky. Naplníme si cukrárske vrecko a plníme pavlovky. Nakoniec dozdobíme ľubovoľným ovocím.

8. Krok

✨ Môžeme ešte vložiť do chladničky alebo hneď podávať. Dobrú chuť !

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

4.0
12 days ago

je to dobrota, je z kuchyne našich mamičiek a starých mám :-)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie