Jahodové kocky

REKLAMA

Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd

  • 80Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Piškóta

  • 4 ks vajce Pridané do
  • 200 g kryštálový cukor Pridané do
  • 200 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 balík prášok do pečiva Pridané do
  • 100 ml vlažná voda Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 1 PL kakao Pridané do

Plnka

  • 1 šálka čerstvé jahody Pridané do
  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 balík Zlatý klas Pridané do
  • 1 balík jahodový puding prášok Pridané do
  • 500 ml voda Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do

Ozdobíme

  • 50 g čokoládová poleva Pridané do
  • 500 g čerstvé jahody Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm.

2. Krok

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

4. Krok

Z vychladnutej piškóty stiahneme šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

5. Krok

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Luxusné jahodové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Luxusné jahodové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Trasená torta s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Luxusné jahodové rezy
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Luxusné jahodové rezy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Trasená torta s jahodami
Recept od prémiového používateľa
Výborný svieži jahodový zákusok
Recept od prémiového používateľa
Fantastický ríbezľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný recept podľa môjho gusta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

409 receptov

Obed

1005 receptov

Lacné jedlá

592 receptov

Cuketa

140 receptov

Dezert

801 receptov

Večera

859 receptov

Pečivo

118 receptov

Raňajky

392 receptov
Recipe author image Blazena_Sadovska

Jahodové kocky

Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd

80
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm.

2. Krok

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

4. Krok

Z vychladnutej piškóty stiahneme šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

5. Krok

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Ingrediencie
Piškóta
4 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
200 g
polohrubá múka
1 balík
prášok do pečiva
100 ml
vlažná voda
100 ml
olej
1 PL
kakao
Plnka
1 šálka
čerstvé jahody
150 g
kryštálový cukor
1 balík
Zlatý klas
1 balík
jahodový puding prášok
500 ml
voda
250 g
maslo
Ozdobíme
50 g
čokoládová poleva
500 g
čerstvé jahody