dní
hod.
min.

Jahodové kocky

REKLAMA

Výborný, svieži jahodový zákusok z našich jahôd

  • 80Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Piškóta

  • ks vajce
  • 200 kryštálový cukor
  • 200 polohrubá múka
  • balík prášok do pečiva
  • 100 ml vlažná voda
  • 100 ml olej
  • PL kakao

Plnka

  • šálka čerstvé jahody
  • 150 kryštálový cukor
  • balík Zlatý klas
  • balík jahodový puding prášok
  • 500 ml voda
  • 250 maslo

Ozdobíme

  • 50 čokoládová poleva
  • 500 čerstvé jahody
REKLAMA

Postup

1. Krok

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, olej, nakoniec na najnižšom stupni múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu, na papieri na pečenie, necháme vychladnúť. Plech rozmer 30x38 cm.

2. Krok

Plnka: šálku jahôd rozšľaháme ponorným mixérom, pridáme cukor, polovicu vody, dáme variť. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas a vanilkový puding v prášku, vlejeme do vriacich zmesi jahôd a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

3. Krok

Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding. Vyšľaháme na hladký krém. Môže sa použiť aj jahodový kompót.

4. Krok

Z vychladnutej piškóty stiahneme šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení, natrieme jednou tretinou krému, poukladáme očistené osušené jahody, pokrájané na polovice. Natrieme zvyšnou časťou plnky.

5. Krok

Povrch ozdobíme tmavou čokoládovou polevou a jahodami. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
2 months ago

som rada, že si ma inšpirovala čo dnes pripraviť :-)

Top kategórie