Piškótové cesto

Recepty na prípravu piškótového cesta

1 recept

Hľadáte tip na recept z kategórie Piškótové cesto? Ste tu správne! Na prípravu v kategórii Piškótové cesto si vyhraďte čas 40 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín.

Tvarohovo - malinová roláda

Profilová fotka používateľa
Angelika 134 receptov
40 min.
1
40 min.
1
Postup
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku. Hotové som hneď pretlačila cez sitko. Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť. Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte. Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky. Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať. Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky. Dobrú chuť 🙂.
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov. Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku. Hotové som hneď pretlačila cez sitko. Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť. Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte. Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút. Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky. Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať. Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky. Dobrú chuť 🙂.
REKLAMA
Tvarohovo - malinová roláda
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA