REKLAMA

Ríbezľové ovocné kože

Extrémne jednoduchá, zdravá a chutná sladkosť nie len pre deti. Pripravte si ovocné kože a zásobte sa vitamínmi aj v chladnejšom období. Stačí otvoriť pohár a zobnúť si.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg ríbezlí Pridané do
  • 2 ks banány Pridané do
  • akékoľvek sladidlo podľa chuti Pridané do
  • vanilka Pridané do
  • voda ak je potrebné Pridané do
REKLAMA

Postup

600 min.
1. Krok

Ríbezle a banány rozmixujeme na hladké pyré v mixéri. Dochutíme vanilkou a sladidlom podľa vlastnej chuti. Vynikajúci je napríklad ryžový sirup. Pozor, pyré nesmie byť príliš husté, inak ho mixér nevymixuje, vtedy pridajte trochu vody. Nesmie byť ani riedke, inak sa vám nevysuší. Optimálne taká hustejšia kaša.

2. Krok

Hotové pyré rozotrieme na silikónovú podložku, ak sušíte v sušičke. Ak sušíte v rúre, tak rozotrite na plech s papierom na pečenie. Snažíme sa rozotrieť rovnomernú vrstvu, približne 3-4 mm. V sušičke nastavte teplotu na 45 C. Doba sušenia závisí od obsahu vody v pyré a tiež programu, aký nastavíte. Počítajte cca. 10 a viac hodín. A pokiaľ sušíte v rúre, tak nastavte teplotu 50 C - sušenie vzduchom. Tam je treba rátať s tým, že to bude trvať o niečo dlhšie.

3. Krok

Hotová koža je trochu lepkavá a má optimálnu konzistenciu, aby išla ľahko dole z podložky a zároveň sa nelámala. Nakrájame pásiky, ktoré zrolujeme alebo môžeme vykrojiť tvary. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe na suchom mieste.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov