dní
hod.
min.

Višňový cheesecake

REKLAMA

Famózna tortička

  • 110Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 300 svetlé BeBe keksy
  • 140 rozpusteného masla

Krém

  • 700 nátierky z čerstvého syra
  • 200 kryštálového cukru
  • 25 hladkej múky
  • 175 kyslej smotany
  • ks vajec
  • ks vaječný žĺtok
  • 90 ml citrónovej šťavy
  • ks nastrúhaná kôra z citróna

Višňová vrstva

  • 300 mrazených višní
  • 50 kryštálový cukor
  • škrobu
  • pl vody
  • pl mletej škorice
REKLAMA

Postup

1. Krok

Keksíky si rozdrvíme, pomiešame s rozpusteným maslom.

2. Krok

Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Keksíkovú zmes potlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť na 165 stupňov na 10 minút.

3. Krok

Čerstvý syr si pomiešame s cukrom a múkou. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu, kôru. Po jednom pridáme vajíčka.

4. Krok

Tortovú formu si obalíme alobalom a položíme do hlbšieho plechu. Na plech nalejeme horúcu vodu.

5. Krok

Syrovú zmes vylejeme na korpus. Pečieme 75 minút pri 150 stupňoch. Po 75 minútach necháme cheesecake ďalších 30 minút vo vypnutej rúre. Po vychladnutí ho dáme do chladničky na celú noc.

6. Krok

Zohrejeme si vodu, cukor, škrob a škoricu. Pridáme višne a varíme do zhustnutia cca 10 minút.

Hodnotenia (1)

4.0
4 months ago

tento luuuubim

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie