Višňový cheesecake
Famózna tortička
- 110Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
Korpus
- 300 g svetlé BeBe keksy
- 140 g rozpusteného masla
Krém
- 700 g nátierky z čerstvého syra
- 200 g kryštálového cukru
- 25 g hladkej múky
- 175 g kyslej smotany
- 3 ks vajec
- 2 ks vaječný žĺtok
- 90 ml citrónová šťava
- 1 ks nastrúhaná kôra z citróna
Višňová vrstva
- 300 g mrazených višní
- 50 g kryštálový cukor
- 8 g škrobu
- 2 pl vody
- 1 pl mletej škorice
Postup
Keksíky si rozdrvíme, pomiešame s rozpusteným maslom.
Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Keksíkovú zmes potlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť na 165 stupňov na 10 minút.
Čerstvý syr si pomiešame s cukrom a múkou. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu, kôru. Po jednom pridáme vajíčka.
Tortovú formu si obalíme alobalom a položíme do hlbšieho plechu. Na plech nalejeme horúcu vodu.
Syrovú zmes vylejeme na korpus. Pečieme 75 minút pri 150 stupňoch. Po 75 minútach necháme cheesecake ďalších 30 minút vo vypnutej rúre. Po vychladnutí ho dáme do chladničky na celú noc.
Zohrejeme si vodu, cukor, škrob a škoricu. Pridáme višne a varíme do zhustnutia cca 10 minút.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Višňový cheesecake
Famózna tortička
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vXaUSN7hFlIqCXiCaSqG/b81833cc11c4c59adf9455fd1deff7f1.jpeg)
Keksíky si rozdrvíme, pomiešame s rozpusteným maslom.
Tortovú formu si vyložíme papierom na pečenie. Keksíkovú zmes potlačíme na dno tortovej formy a dáme piecť na 165 stupňov na 10 minút.
Čerstvý syr si pomiešame s cukrom a múkou. Pridáme smotanu, citrónovú šťavu, kôru. Po jednom pridáme vajíčka.
Tortovú formu si obalíme alobalom a položíme do hlbšieho plechu. Na plech nalejeme horúcu vodu.
Syrovú zmes vylejeme na korpus. Pečieme 75 minút pri 150 stupňoch. Po 75 minútach necháme cheesecake ďalších 30 minút vo vypnutej rúre. Po vychladnutí ho dáme do chladničky na celú noc.
Zohrejeme si vodu, cukor, škrob a škoricu. Pridáme višne a varíme do zhustnutia cca 10 minút.