REKLAMA
Kačacie prsia na mede a pomarančoch

Kačacie prsia na mede a pomarančoch

Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.

REKLAMA
Čo pripraviť na veľkonočný obed? Zbierka receptov z bravčového, kačky a kuraciny

Recept nájdeš v tomto článku

Čo pripraviť na veľkonočný obed? Zbierka receptov z bravčového, kačky a kuraciny

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 400 g kačacie prsia Pridané do
  • 1 kus pomaranč Pridané do
  • 3 polievková lyžica Med Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do

Zemiaková kaša

  • 5 kus väčších zemiakov Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • 1 polievková lyžica maslo Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 0.3 čl mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 0.3 čl čierne mleté korenie Pridané do

Príloha

  • fazuľky Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • huba Pridané do
  • slanina Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Kačicu pripravíme orezaním od prebytočných tukov na mäsa. Kožu jemne narežeme osušíme a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Takto pripravené mäso položíme na vyhriatu panvicu a postupne zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztopiť tuk a opekáme z oboch strán, kým sa koža nesfarbí do zlatista cca. 5 až 7 minút. Tuk, ktorý vznikne prelejeme do misky a odložíme bokom.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Omáčku pripravíme tak, že do panvice s kačacinou pridáme 3 lyžice medu, šťavu z pomaranča a nakrájané kúsky pomaranča. Necháme asi 2 minútky podusiť a stále mäsko podlievame vzniknutou omáčkou.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Vypneme ohrev a panvicu s mäsom presunieme do vyhriatej rúry na ďalších 7 minút pri teplote 180 stupňov.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Kým sa mäso dopeká, pripravíme si zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška. Pridáme 1 lyžicu masla, trochu mlieka a masť z kačky, ktorú sme si odložili bokom. Množstvo si určíme podľa hustoty / konzistencie kaše. Zelenú fazuľku pripravíme blanšírovaním a odložíme bokom. Nakrájame cibuľu na drobno osmažíme na troche oleja, pridáme šampiňóny a slaninu nakrájanú tiež na drobno. Na záver pridáme fazuľku a spolu restujeme 2 minúty na vysokej teplote.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Kačacie prsia po vybratí z rúry necháme ešte pár minút odpočívať na mriežke a potom môžeme servírovať s kašou a fazuľkovo-šampiňónovou zmesou. Na záver prelejeme pripravenou omáčkou z výpeku.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Komentáre (1)

Galina 14. 11. 2021

Idem na to, ukuchtim a isto hneď aj prídm k obľúbeným.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov