Kačacie prsia na mede a pomarančoch

VIDEORECEPT Kačacie prsia na mede a pomarančoch

REKLAMA

Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.

  • 30Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 400 g kačacie prsia Pridané do
  • 1 ks pomaranč Pridané do
  • 3 pl med Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do

Zemiaková kaša

  • 5 ks veľké zemiaky Pridané do
  • mlieko Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 0.3 čl mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 0.3 čl čierne mleté korenie Pridané do

Príloha

  • fazuľky Pridané do
  • cibuľa Pridané do
  • šampiňóny Pridané do
  • slanina Pridané do
REKLAMA

Postup

00:00 / 00:00

Zdroj: youtube

1. Krok

Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 1
2. Krok

Kačicu pripravíme orezaním od prebytočných tukov na mäsa. Kožu jemne narežeme osušíme a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Takto pripravené mäso položíme na vyhriatu panvicu a postupne zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztopiť tuk a opekáme z oboch strán, kým sa koža nesfarbí do zlatista cca. 5 až 7 minút. Tuk, ktorý vznikne prelejeme do misky a odložíme bokom.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 2
3. Krok

Omáčku pripravíme tak, že do panvice s kačacinou pridáme 3 lyžice medu, šťavu z pomaranča a nakrájané kúsky pomaranča. Necháme asi 2 minútky podusiť a stále mäsko podlievame vzniknutou omáčkou.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 3
4. Krok

Vypneme ohrev a panvicu s mäsom presunieme do vyhriatej rúry na ďalších 7 minút pri teplote 180 stupňov.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 4
5. Krok

Kým sa mäso dopeká, pripravíme si zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška. Pridáme 1 lyžicu masla, trochu mlieka a masť z kačky, ktorú sme si odložili bokom. Množstvo si určíme podľa hustoty / konzistencie kaše. Zelenú fazuľku pripravíme blanšírovaním a odložíme bokom. Nakrájame cibuľu na drobno osmažíme na troche oleja, pridáme šampiňóny a slaninu nakrájanú tiež na drobno. Na záver pridáme fazuľku a spolu restujeme 2 minúty na vysokej teplote.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 5
6. Krok

Kačacie prsia po vybratí z rúry necháme ešte pár minút odpočívať na mriežke a potom môžeme servírovať s kašou a fazuľkovo-šampiňónovou zmesou. Na záver prelejeme pripravenou omáčkou z výpeku.

Kačacie prsia na mede a pomarančoch - krok prípravy 6

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

Idem na to, ukuchtim a isto hneď aj prídm k obľúbeným.

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá kačica na čínsky spôsob
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá kačica na čínsky spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové dukátiky s medailónikmi z panenky, figové chutney

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Kačacie prsia s domácimi šúľancami a ríbezľovou omáčkou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá zemiaková baba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Čičmanská pochúťka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Čičmanská pochúťka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá kačica na čínsky spôsob
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Chrumkavá kačica na čínsky spôsob

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image TASTElist

Kačacie prsia na mede a pomarančoch

Medovo-pomarančové kačacie prsia, ktoré si uchovajú šťavnatosť a pripraviť ich doma zvládne každý.

30
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Pripravíme si suroviny, ktoré budeme potrebovať.

2. Krok

Kačicu pripravíme orezaním od prebytočných tukov na mäsa. Kožu jemne narežeme osušíme a ochutíme soľou a korením z oboch strán. Takto pripravené mäso položíme na vyhriatu panvicu a postupne zvyšujeme stupeň teploty. Necháme roztopiť tuk a opekáme z oboch strán, kým sa koža nesfarbí do zlatista cca. 5 až 7 minút. Tuk, ktorý vznikne prelejeme do misky a odložíme bokom.

3. Krok

Omáčku pripravíme tak, že do panvice s kačacinou pridáme 3 lyžice medu, šťavu z pomaranča a nakrájané kúsky pomaranča. Necháme asi 2 minútky podusiť a stále mäsko podlievame vzniknutou omáčkou.

4. Krok

Vypneme ohrev a panvicu s mäsom presunieme do vyhriatej rúry na ďalších 7 minút pri teplote 180 stupňov.

5. Krok

Kým sa mäso dopeká, pripravíme si zemiakovú kašu. Uvarené zemiaky roztlačíme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom. Ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového orieška. Pridáme 1 lyžicu masla, trochu mlieka a masť z kačky, ktorú sme si odložili bokom. Množstvo si určíme podľa hustoty / konzistencie kaše. Zelenú fazuľku pripravíme blanšírovaním a odložíme bokom. Nakrájame cibuľu na drobno osmažíme na troche oleja, pridáme šampiňóny a slaninu nakrájanú tiež na drobno. Na záver pridáme fazuľku a spolu restujeme 2 minúty na vysokej teplote.

6. Krok

Kačacie prsia po vybratí z rúry necháme ešte pár minút odpočívať na mriežke a potom môžeme servírovať s kašou a fazuľkovo-šampiňónovou zmesou. Na záver prelejeme pripravenou omáčkou z výpeku.

Ingrediencie
Suroviny
400 g
kačacie prsia
1 ks
pomaranč
3 pl
med
soľ a čierne korenie
Zemiaková kaša
5 ks
veľké zemiaky
mlieko
1 pl
maslo
1 čl
soľ
0.3 čl
mletý muškátový oriešok
0.3 čl
čierne mleté korenie
Príloha
fazuľky
cibuľa
šampiňóny
slanina