Zdroj: Canva
Najlepšie pečené údené koleno - recept
Pomaly pečené bravčové koleno
- 70Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 1 ks bravčové údené koleno
- soľ
- 1 ks cibuľa
- 5 ks celé nové korenie
- 5 ks celé čierne korenie
- 1 bobkový list
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
Postup
Ako prvé si koleno uvaríme. Do hrnca dáme približne 1 liter vody, tú si osolíme, dáme korenie, bobkový list, cesnaky a celú cibuľu.
Koleno si očistíme a nakrojíme miestami až ku kosti. Zviažeme špagátikom a dáme variť do pripravenej vriacej vody cca 45 minút.
Uvarené koleno si preložíme do pekáča. Potrieme olejom, podlejeme cca 200ml vody a dáme piecť pomaly do rúry do chrumkava. Občas koleno prelievame výpekom.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Najlepšie pečené údené koleno - recept
Pomaly pečené bravčové koleno
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/l-4_J6ot_mHXamz5WEwl/c9165e0b8f25651be868cf0174f6ea.jpeg)
Ako prvé si koleno uvaríme. Do hrnca dáme približne 1 liter vody, tú si osolíme, dáme korenie, bobkový list, cesnaky a celú cibuľu.
Koleno si očistíme a nakrojíme miestami až ku kosti. Zviažeme špagátikom a dáme variť do pripravenej vriacej vody cca 45 minút.
Uvarené koleno si preložíme do pekáča. Potrieme olejom, podlejeme cca 200ml vody a dáme piecť pomaly do rúry do chrumkava. Občas koleno prelievame výpekom.