dní
hod.
min.

Makový koláč s lesným ovocím a tvarohom

REKLAMA

Korpus koláča je čisto na makovo-orechovej báze bez múky. Stred koláča vypĺňa sladkokyslá chuť lesného ovocia a navrchu je tvarohová poleva.

  • 60Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 110 mletý mak
  • 110 vlašské orechy
  • pl med
  • 70 kyslá smotana
  • kl kypriaci prášok
  • vajce
  • sladidlo flavdrops vanilka

Ovocná časť

  • 200 ovocie (čučoriedky, jahody, maliny, egreš,..)

Tvarohová poleva

  • 250 tvaroh jemný
  • 100 kyslá smotana
  • pl proteínový puding v prášku / vanilkový
  • vajce
  • sladidlo flavdrops vanilka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Mak, pomleté orechy, prášok do pečiva, žĺtka, med, flavdrops, rozpustené maslo vychladnuté - izbovej teploty a kyslú smotanu si zmiešame dokopy. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne lopatkou primiešame do cesta. Keď máme všetko dobre spojené, zmes vylejeme a zarovnáme do kruhovej formy vystlanej papierom - po bokoch až hore, forma cca 26cm priemer.

2. Krok

Ovocie rovnomerne rozmiestnime na cesto a jemno pritlačíme. Využiť môžete buď čerstvé bobuľovité ovocie alebo aj mrazené, ktoré predtým necháte roztopiť a servítkom ho zbavíte prebytočnej vody.

3. Krok

Na záver vylejeme tvarohovú polevu. Všetko si zmiešame dokopy, najskôr ručne a následne mixérom. Vylejeme na ovocie, zarovnáme a dáme piecť na 180 stupňov cca 45-50min. Koláč necháme vychladnúť a krájame. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (16)

4.6

Top kategórie