Lieskovcovo čokoládové koláčiky
Vianočné koláčiky plné čokoládovej chuti a lieskovcov.
Ingrediencie
Suroviny
- 180 g špaldová múka
 - 125 g lieskové oriešky (mleté)
 - 80 g kokosový cukor/xylit
 - 2 pl kakao
 - 180 g vegánske maslo (alebo kokosový olej)
 - 1 pl ľanové semiačka 1 PL voda
 - štipka soľ
 
Dekorácia
- 120 g horkosladká čokoláda
 - 2 čl kokosový olej
 - škorica
 - mleté lieskovce
 - vianočné ozdoby cukrové
 
Najnovšie letáky
Postup
V miske si zmiešame múku, oriešky, cukor, soľ a kakao.
Presunieme si múčnu zmes na pracovnú plochu. Pridáme kocky masla a ľanové semiačka s vodou. Začneme vypracovávať cesto rukou, až kým nie je kompaktné. Vytvarujeme do guličky a následne položíme medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkáme na cca 5 mm.
Rozvaľkané cesto vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu (max 24 hod).
Nahrejeme si trúbu na 170°C a pripravíme si plechy na pečenie vyložené papierom na pečenie.
Vyberieme cesto z chladničky a vykrajujeme kolieska, alebo tvar podľa vlastného výberu. Zvyšné cesto opäť rozvaľkáme medzi papiermi a vložíme do chladničky, aby nám opäť stuhlo.
Vykrojené kolieska vkladáme na plech a pečieme 12-15 minút. Necháme celkom vychladnúť.
Medzitým si roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Vychladené keksíky namáčame do polky v čokoláde a aj hneď zdobíme dekoráciou podľa vlastného výberu.
Necháme celkom vychladnúť a odstáť.