:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3g_nIQBaVM_MMXHuxt1-/54c5b573b5f1d123b425f81dc6a967.jpeg)
Najlepšia mrkvová torta
Lepší recept na mrkvovú tortu určite nenájdete. Tajomstvo šťavnatého cesta spočíva v pridaní jablkového pyré.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 11⁄2 lyžička škorica
- 1⁄4 lyžička mletý muškátový oriešok
- Štipka soľ
- 180 ml olej
- 4 vajcia
- 200 g hnedý cukor
- 150 ml jablkové pyré detská výživa
- 10 ml vanilková aróma
- 300 g mrkva nastrúhaná na jemno
Krém
- 400 g neochutená Lučina
- 2 Lyžice práškový cukor
- 5 ml vanilková aróma
- 250 g zmäknuté maslo
Najnovšie letáky
Postup
Trúbu vyhrejeme na 180 C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. V mise mixéra vymiešame olej, vajcia, jablkové pyré a nastrúhanú mrkvu.
V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech, soľ a cukor. Pridáme suché ingrediencie ku mokrým v mise mixéra a jemne premiešame.
Cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 50 minút alebo kým špajla, ktorou pichneme do stredu korpusu nevyjde von suchá.
Korpus necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým si pripravíme krém tak, že v mixéri vyšľaháme zmäknuté maslo, neochutené nátierkové maslo, vanilku a cukor (množstvo podľa chuti).
Vychladnutý korpus opatrne prerežeme a naplníme krémom. Potrieme aj vrch torty a môžeme vyzdobiť napr. postrúhanými orechami, polkami vlašských orechov alebo marcipánovými mrkvičkami














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KHoT_gdpTtMzShAwcDvs/52ff5263d66529ec85626225d1f925.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ov6hf9VGo13TxthIU18E/236e1abd8d70c58f11aa81059eed80.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Ry7f0j9aBgEAn6tdNQhn/0ec6e096edf57e077d4d1be24e7c18.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/M2NjoSKw3KsAwmPF6jew/6d2f3f2d613c4e693ef3470f08f4bd.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 