REKLAMA

Najlepšia mrkvová torta

Lepší recept na mrkvovú tortu určite nenájdete. Tajomstvo šťavnatého cesta spočíva v pridaní jablkového pyré.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto

  • 250 g múka Pridané do
  • 1 kypriaci prášok Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 112 lyžička škorica Pridané do
  • 14 lyžička mletý muškátový oriešok Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 180 ml olej Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 200 g hnedý cukor Pridané do
  • 150 ml jablkové pyré detská výživa Pridané do
  • 10 ml vanilková aróma Pridané do
  • 300 g mrkva nastrúhaná na jemno Pridané do

Krém

  • 400 g neochutená Lučina Pridané do
  • 2 Lyžice práškový cukor Pridané do
  • 5 ml vanilková aróma Pridané do
  • 250 g zmäknuté maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Trúbu vyhrejeme na 180 C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. V mise mixéra vymiešame olej, vajcia, jablkové pyré a nastrúhanú mrkvu.

2. Krok

V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech, soľ a cukor. Pridáme suché ingrediencie ku mokrým v mise mixéra a jemne premiešame.

3. Krok

Cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 50 minút alebo kým špajla, ktorou pichneme do stredu korpusu nevyjde von suchá.

4. Krok

Korpus necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým si pripravíme krém tak, že v mixéri vyšľaháme zmäknuté maslo, neochutené nátierkové maslo, vanilku a cukor (množstvo podľa chuti).

5. Krok

Vychladnutý korpus opatrne prerežeme a naplníme krémom. Potrieme aj vrch torty a môžeme vyzdobiť napr. postrúhanými orechami, polkami vlašských orechov alebo marcipánovými mrkvičkami

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov