Najlepšia mrkvová torta
Lepší recept na mrkvovú tortu určite nenájdete. Tajomstvo šťavnatého cesta spočíva v pridaní jablkového pyré.
Ingrediencie
Cesto
- 250 g múka
- 1 kypriaci prášok
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 11⁄2 lyžička škorica
- 1⁄4 lyžička mletý muškátový oriešok
- Štipka soľ
- 180 ml olej
- 4 vajcia
- 200 g hnedý cukor
- 150 ml jablkové pyré detská výživa
- 10 ml vanilková aróma
- 300 g mrkva nastrúhaná na jemno
Krém
- 400 g neochutená Lučina
- 2 Lyžice práškový cukor
- 5 ml vanilková aróma
- 250 g zmäknuté maslo
Najnovšie letáky
Postup
Trúbu vyhrejeme na 180 C. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. V mise mixéra vymiešame olej, vajcia, jablkové pyré a nastrúhanú mrkvu.
V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, muškátový orech, soľ a cukor. Pridáme suché ingrediencie ku mokrým v mise mixéra a jemne premiešame.
Cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 50 minút alebo kým špajla, ktorou pichneme do stredu korpusu nevyjde von suchá.
Korpus necháme vychladnúť na mriežke. Medzitým si pripravíme krém tak, že v mixéri vyšľaháme zmäknuté maslo, neochutené nátierkové maslo, vanilku a cukor (množstvo podľa chuti).
Vychladnutý korpus opatrne prerežeme a naplníme krémom. Potrieme aj vrch torty a môžeme vyzdobiť napr. postrúhanými orechami, polkami vlašských orechov alebo marcipánovými mrkvičkami