Banánový chleba so sezamovým maslom
Skvelá obmena od klasického banánového chlebíka
- 60Minút
- 12Počet porcií
Ingrediencie
- 3 ošúpané banány (okolo 300g)
- 125 ml rastlinné mlieko
- 60 ml jemné tahini maslo
- 60 ml olivový alebo kokosový olej (roztopený)
- 80 ml javorový sirup alebo iné tekuté sladidlo
- 300 g hladká múka
- 1 čl škorica
- 1⁄2 čl soľ
- 11⁄2 čl prášok do pečiva
- 1⁄2 čl sóda bikarbóna
- 2 pl sezamové semiačka
Postup
Nahrejeme si trúbu na 180°C. Vymastíme si nádobu na pečenie olejom a vyložíme papierom na pečenie. Odložíme bokom.
Do misky pridáme banány, mlieko, javorový sirup, kokosový olej a tahini. Tyčovým mixérom rozmiešame zmes do hladka.
Pridáme múku, škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Drevenou varechou miešame až kým sa všetko nespojí. Preložíme cesto do nádoby na pečenie a dáme do trúby.
Pečieme 50-55 minút alebo až kým špajdľa zapichnutá do cesta nie je čistá. Vrch by mal byť zlatohnedý a pružný keď ho stlačíme.
Necháme najprv 10 minút vychladnúť v nádobe na pečenie a následne preložíme na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Banánový chleba so sezamovým maslom
Skvelá obmena od klasického banánového chlebíka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MIPLmO-3kaubabZBDXLJ/773e1fb9d11887d34c0c7682ccc91124.jpeg)
Nahrejeme si trúbu na 180°C. Vymastíme si nádobu na pečenie olejom a vyložíme papierom na pečenie. Odložíme bokom.
Do misky pridáme banány, mlieko, javorový sirup, kokosový olej a tahini. Tyčovým mixérom rozmiešame zmes do hladka.
Pridáme múku, škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Drevenou varechou miešame až kým sa všetko nespojí. Preložíme cesto do nádoby na pečenie a dáme do trúby.
Pečieme 50-55 minút alebo až kým špajdľa zapichnutá do cesta nie je čistá. Vrch by mal byť zlatohnedý a pružný keď ho stlačíme.
Necháme najprv 10 minút vychladnúť v nádobe na pečenie a následne preložíme na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.