Banánový chleba so sézamovým maslom

REKLAMA

Skvelá obmena od klasického banánoveho chlebíka

  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • ošúpané banány (okolo 300g)
  • 125 ml rastlinné mlieko
  • 60 ml jemné tahini maslo
  • 60 ml olivový alebo kokosový olej (roztopený)
  • 80 ml javorový sirup alebo iné tekuté sladidlo
  • 300 hladká múka
  • čl škorica
  • ½ ČL soľ
  • 1.5 čl prášok do pečiva
  • ½ ČL sóda bikarbóna
  • pl sezamové semiačka
  • extra
REKLAMA

Postup

1. Krok

Nahrejeme si trúbu na 180°C. Vymastíme si nádobu na pečenie olejom a vyložíme papierom na pečenie. Odložíme bokom.

2. Krok

Do misky pridáme banány, mlieko, javorový sirup, kokosový olej a tahini. Tyčovým mixérom rozmiešame zmes do hladka.

3. Krok

Pridáme múku, škoricu, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. Drevenou varechou miešame až kým sa všetko nespojí. Preložíme cesto do nádoby na pečenie a dáme do trúby.

4. Krok

Pečieme 50-55 minút alebo až kým špajdľa zapichnutá do cesta nie je čistá. Vrch by mal byť zlatohnedý a pružný keď ho stlačíme.

5. Krok

Necháme najprv 10 minút vychladnúť v nádobe na pečenie a následne preložíme na chladiacu mriežku a necháme úplne vychladnúť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
7 days ago

Takto to robím aj ja