Domáci chlieb

Recepty na prípravu domáceho chleba

6 receptov

Objavte chutné recepty z kategórie Domáci chlieb. Máme pre vás zbierku 6 receptov, ktoré spestria váš jedálniček. Na prípravu v kategórii Domáci chlieb si vyhraďte čas 45 - 120 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Recepty ako Domáci zemiakový chlieb, Banánový chleba so sezamovým maslom, Vegan banánový chlebík, Domáci "NEKVASKOVÝ" chlebík patria k našim najpopulárnejším. Pozrite si ich spracovanie. Možno presvedčia aj vás!

Domáci zemiakový chlieb

Profilová fotka používateľa
Adrian.r_kitchen 4 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku. Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry. Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku. Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry. Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou. Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
REKLAMA