REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Domáci podplamenník (podpecník) s bryndzou - recept

Podplamenník alebo podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cesnakom, cibuľou, slaninou, klobásou, oškvarkami, rascou, alebo bylinkami.

REKLAMA
Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Recept nájdeš v tomto článku

Starodávne recepty presvedčia aj dnes! Tieto jedlá starých mám máme najradšej

Ingrediencie

porcií
10

Kvások

  • 150 ml vlažné mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 12 čerstvé droždie Pridané do

Cesto

  • 500 g múka Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • 3 pl olej Pridané do
  • 2 ks uvarený zemiak Pridané do
  • masť na vymastenie plechu Pridané do

Obloha

  • 400 g kyslá smotana Pridané do
  • 250 g bryndza Pridané do
  • 250 g slanina Pridané do
  • 2 ks veľké vajcia Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kôpor Pridané do
  • pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

Na začiatok si pripravíme kvások. Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a primiešame cukor. Necháme na teplom mieste približne 15 minút stáť, aby sa nám vytvoril kvások.

2. Krok

Potom si pripravíme cesto. Múku preosejeme do misy a pridáme soľ, olej, vajce a roztlačené zemiaky. Prilejeme aktívny kvások a vypracujeme vláčne cesto. Podľa potreby môžeme priliať ešte vlažné mlieko.

3. Krok

Cesto zakryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 1 hodinu.

4. Krok

Po hodine kysnutia cesto roztiahneme na vymastený plech.

5. Krok

Oblohu si pripravíme tak, že zmiešame bryndzu s kyslou smotanou a vajíčkami. Natrieme na cesto, následne posypeme nakrájanou cibuľou a slaninou. Podľa chuti môžeme ešte posypať kôprom alebo pažítkou.

6. Krok

Rúru si rozohrejeme na 180°C a pečieme približne 20 minút.

Komentáre (1)

Valeria 23. 10. 2022

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

Bryndzové halušky

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete

Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.

Plnené slané rožky

Výborné jemné slané pečivo

Podobné recepty

Bryndzový podpecník

Bryndzový quiche

Slaný koláč s netradične tradičnou plnkou

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo - bryndzové halušky dochutené kyslou smotanou, slaninkou a mladou cibuľkou.

Bryndzové halušky

Vyskúšajte si pripraviť tie najlepšie bryndzové halušky na Slovensku!

Jednoduché bryndzové pirohy

Spoľahlivý recept na bryndzové pirohy, ktorý sa jednoducho nedá pokaziť.

Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete

Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.

Plnené slané rožky

Výborné jemné slané pečivo

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov