Nemiesený chleba s brusnicami a vlašskými orechmi

REKLAMA

Tento chlebík nepotrebuje žiadne prácne miesenie, chutí neodolateľne a vyzerá ako keby prišiel z pekárne.

  • 90Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 250 hladká špaldová múka
  • 150 celozrnná špaldová múka
  • 0.5 tsp aktívne sušené droždie
  • tsp soľ
  • 120 sušené brusnice
  • 50 vlašské orechy (nasekané)
  • 375 ml vlažná voda
  • tbl javorový sirup (alebo iné tekuté sladidlo)
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkej miske si najprv zmiešame obe múky, droždie a soľ.

2. Krok

Pridáme sušené brusnice, orechy a znova poriadne premiešame.

3. Krok

V separátnej miske si nameriame vlažnú vodu a primiešame do nej javorový sirup. Nalejeme vodu do cesta a miešame až kým sa všetko pekne nespojí.

4. Krok

Prikryjeme misku s cestom potravinovou fóliou a necháme cesto pri izbovej teplote kysnúť 12-18 hodín.

5. Krok

Na pracovnú dosku položíme papier na pečenie a posypeme ho múkou. Preložíme cesto na pracovnú dosku a pomúčenými rukami vytvarujeme okrúhly bochníček. (Ak je cesto moc lepivé, pridáme viac múky).

6. Krok

Prikryjeme pomúčené cesto zľahka kuchynskou utierkou a necháme kysnúť ďalších 45 minút.

7. Krok

Medzitým si do trúby vložíme ťažký liatinový hrniec aj s pokrievkou a zapneme trúbu na 200°C. Hrniec sa nahreje spolu s trúbou.

8. Krok

Nakysnuté cesto preložíme spolu s papierom na pečenie opatrne do nahriatého hrnca, prikryjeme s pokrievkou a dáme piecť na 30 minút.

9. Krok

Pokrievku odložíme z hrnca a necháme chlebík ešte 15 minút piecť.

10. Krok

Chleba necháme celkom vychladnúť predtým ako ho krájame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

Vyzera uzasne, cez vikend idem na to.