REKLAMA

Domáci zemiakový chlieb

REKLAMA
Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 polievková lyžica ocot Pridané do
  • 2 Lyžice olej Pridané do
  • vlažná voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku.

2. Krok

Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry.

3. Krok

Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou.

4. Krok

Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

5. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Katarina_Korytarova 29. 3. 2025

A zemiaky?

Zemiakový bez zemiakov?

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov