REKLAMA

Domáci zemiakový chlieb

REKLAMA
Toto sú najčastejšie chyby pri pečení chleba: Väčšine sa dá šikovne predísť!

Recept nájdeš v tomto článku

Toto sú najčastejšie chyby pri pečení chleba: Väčšine sa dá šikovne predísť!

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg hladká múka Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 12 polievková lyžica ocot Pridané do
  • 2 Lyžice olej Pridané do
  • vlažná voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Hladkú múku preosejeme, spravíme do nej jamku, namrvíme do nej droždie, zalejeme vlažnou vodou a chvíľku počkáme. Pridáme ocot, olej, soľ a vlažnú vodu. Vymiesime cesto, necháme kysnúť asi pol hodinku.

2. Krok

Potom rozdelíme na dva bochníky. Dáme do ošatky, zakryjeme fóliou a dáme kysnúť na 20 minút. Predhrejeme si rúru na 220° pripravíme si aj nádobu s vodou, ktorú vložíme do rúry.

3. Krok

Keď nám cesto podkyslo, vyklopíme ho z ošatky na plech, narežeme nožom a potrieme slanou vodou.

4. Krok

Dáme piecť na 10 minút pri teplote 220°. Potom vyberieme plech z vodou, znížime teplotu na 170 a pečieme 30 minút. Po upečení vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

5. Krok

Dobrú chuť.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3169 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1178 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov