Zdroj: FB: RECEPTY zdravé FIT
Ananásové rezy
Recept na šťavnaté ananásové rezy, ktoré sa hodia na posedenie s priateľmi.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 ml polotučného mlieka
 - 1 kus vajcia
 - 60 g kryštálového trstinového cukru
 - 200 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
 - 2 lyžičky Prášku do pečiva
 - 1 lyžička jedlej sódy
 - 70 g instantnej polenty
 - 200 g ananásu
 - 50 g rozpustenej horkej čokolády
 
Smotanová vrstva:
- 120 ml vody
 - 380 g kyslej smotany
 - 6 g agaru
 
Najnovšie letáky
Postup
Rúru vyhrejte na 170 °C a pripravte si formu na pečenie s rozmermi 20 cm × 20 cm. Vysteľte ju papierom na pečenie.
Ananás nakrájajte na menšie kocky a spolu s mliekom ho rozmixujte dohladka.
Túto zmes prelejte do väčšej misy a primiešajte do nej vajcia, cukor a štipku soli.
Preosejte múku a pridajte ju do cesta. Prisypte tiež prášok do pečiva, sódu bikarbónu a polentu.
Cesto vymiešajte dohladka a nalejte ho do formy na pečenie.
Cesto pečte 20 – 25 minút pri teplote 170°C. Po upečení ho nechajte pri izbovej teplote úplne vychladnúť.
V malom hrnci priveďte do varu 120 ml vody.
Kyslú smotanu preložte do misky.
Len čo voda začne vrieť, ohrev stlmte na mierny stupeň a pridajte do nej agar. Miešajte asi 30 sekúnd a následne zmes prilejte k smotane.
Smotanovú vrstvu natrite na korpus a ananásové rezy nechajte poriadne vytuhnuť v chladničke.
Pred podávaním tortu pokvapkajte rozpustenou čokoládou.