REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zNZW9Jt7mMEo4IlG46-j/316903ae4f803524235c8f4eb5f491.jpeg)
Štrúdľa s rebarborou a orechmi
60 min
3
Štrúdľa z lístkového cesta, s rebarborou orechmi, müsli a škoricou
60 min
3
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks lístkové cesto-plát
- 600 g rebarbora
- 100 g cukor
- 1 ks škoricový cukor
- 150 g mleté orechy
- 1 hrnček müsli orechové
- 1 vajce
- 100 g maslo
- práškový cukor na posypanie

REKLAMA
Postup
1. Krok
Rebarboru ošúpeme, nakrájame na drobnejšie kúsky, zasypeme cukrom a na platní mierne povaríme.
2. Krok
Lístkové cesto rozpálime, rozprestrieme na plech, pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme mletým orechmi, müsli, pridáme rebarboru bez šťavy, posypeme škoricovým cukrom. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom.
3. Krok
Závin zvinieme, potrieme vajcom a dáme piecť do rúry na 200 st. C, resp. 180 st.
4. Krok
Po upečení závin posypeme práškovým cukrom a krájame úhľadné kúsky.
Veľmi dávno som to nerobila - zajtra už viem čo pripravím doma....