REKLAMA

Šťavnatý a nadýchaný hrnčekový perník

Urobte si domáci perník, ktorý chutí vždy dobre, nie len na Vianoce. Ten najlepší perník k obednej kávičke.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 2 hrnčeky špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • 100 g horkej čokolády Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 12 hrnček posekaných vlašských orechov Pridané do
  • 3 väčších vajec Pridané do
  • 1 čl mletej škorice Pridané do
  • 0.7 hrnček rastlinného oleja Pridané do
  • 2 pl kokosový olej Pridané do
  • 1 hrnček trstinového cukru Pridané do
  • lekvár Pridané do
  • 1 bal kypriaceho prášku do perníka Pridané do
  • 2 hrnčeky mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme škoricu, kakao a polovicu pohára džemu.

2. Krok

Postupne pridávame preosiatu múku so sódou bikarbónou, kypriacim práškom do perníka, mlieko izbovej teploty a rastlinný olej. Na koniec pridáme posekané orechy.

3. Krok

Takto pripravené zmixované cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Krok

Pečieme na 180°C približne 25 minút, skontrolujeme špajdľou či sa nelepí cesto. Ak nie, môžeme vytiahnuť z rúry.

5. Krok

Ešte teplý koláč potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou s kokosovým olejom (vodný kúpeľ alebo v mikrovlnke). Necháme vychladnúť a môžeme podávať :) dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4989 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Večera

4706 receptov

Rýchle jedlá

4254 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Droždie

548 receptov

Patizón

13 receptov

Šaláty

407 receptov