:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/CfGBcTwCYda7E5PilDyb/a140e94ed65485b0b949625faf94e6.jpeg)
Slaná cuketovo-mrkvová roláda
Cuketovo-mrkvová roláda s jemnou kôprovou nátierkou a šunkou váš stôl rozžiari a poteší chuťové poháriky zaujímavou kombináciou chutí.
Ingrediencie
cuketovo- mrkvove cesto
- 1 ks cuketa
- 1 ks mrkva
- 1 cl soľ
- 50 g syr eidam
- 3 ks vajce
- 1 pl provensálske korenie
- Štipka mleté čierne korenie
- 2 pl múka hladká
náplň
- 200 g tvaroh jemný
- Štipka soľ
- 2 strúčiky cesnak
- 1 pl kôpor
- 1 ks jarná cibuľa
- 50 g šunka kuracia
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu nastrúhame na hrubo spolu s očistenou mrkvou. Posolíme a necháme odležať 5-10 minút.
Po 10 minútach zmes vyžmýkame zo šťavy. Cuketu s mrkvou zmiešame s ostatnými ingredienciami – strúhaným syrom, vajíčkami, provensalským korením alebo inými bylinkami podľa chuti a mletým čiernym korením.
Pridáme ešte hladkú múku, poriadne premiešame a cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 25-30 minút do zlatista.
V miske zmiešame tvaroh, pretlačený cesnak, soľ, kôpor a vňaťku jarnej cibuľky.
Touto zmesou potrieme vychladnutú roládu, na ktorú ešte poukladáme plátky šunky a zrolujeme cesto do rolády.