Zemiakový koláč s makovou plnkou

REKLAMA
  • 60Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 300 g zemiaky bioland_sk Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 40 g maslo Pridané do
  • 200 g špaldová celozrnná polohrubá múka Pridané do
  • 12 balíčka prášok do pečiva Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 3 pl kokosový cukor bioland_sk Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 50 g pomleté vlašské orechy Pridané do

Zatiaľ si pripravíme plnku

  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 200 g mletý mak Pridané do
  • 2 pl sladenka bioland_sk (jačmenný slad) / iné napr. bežný med Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.

2. Krok

Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.

Komentáre (1)

odporučam :)

Podobné recepty

Vláčne cuketovo mrkvové kocky so sušienkami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vláčne cuketovo mrkvové kocky so sušienkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce lekvárové perky s makom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mrkvovo-banánový chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mrkvovo-banánový chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Vláčne cuketovo mrkvové kocky so sušienkami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Vláčne cuketovo mrkvové kocky so sušienkami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Koláč lenivej gazdinky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Koláč lenivej gazdinky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zemiakové pirohy s ricottou a malinami
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Zemiakové pirohy s ricottou a malinami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáce lekvárové perky s makom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Mrkvovo-banánový chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mrkvovo-banánový chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

409 receptov

Obed

1005 receptov

Lacné jedlá

592 receptov

Cuketa

140 receptov

Dezert

801 receptov

Večera

859 receptov

Pečivo

118 receptov

Raňajky

392 receptov
Recipe author image michalindaaa

Zemiakový koláč s makovou plnkou

60
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.

2. Krok

Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.

Ingrediencie
Suroviny
300 g
zemiaky bioland_sk
1
vajce
40 g
maslo
200 g
špaldová celozrnná polohrubá múka
12 balíčka
prášok do pečiva
štipka
štipka soli
3 pl
kokosový cukor bioland_sk
1 bal
vanilkový cukor
50 g
pomleté vlašské orechy
Zatiaľ si pripravíme plnku
100 ml
mlieko
200 g
mletý mak
2 pl
sladenka bioland_sk (jačmenný slad) / iné napr. bežný med