REKLAMA

Zemiakový koláč s makovou plnkou

REKLAMA
Tu sa na maku šetriť nebude! Najlepšie makové koláče a sladké makové dezerty

Recept nájdeš v tomto článku

Tu sa na maku šetriť nebude! Najlepšie makové koláče a sladké makové dezerty

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 300 g zemiaky bioland_sk Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 40 g maslo Pridané do
  • 200 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 12 balíčka kypriaci prášok Pridané do
  • štipka štipka soli Pridané do
  • 3 pl kokosový cukor bioland_sk Pridané do
  • 1 bal vanilkový cukor Pridané do
  • 50 g vlašské orechy Pridané do

Zatiaľ si pripravíme plnku

  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 200 g mletý mak Pridané do
  • 2 pl sladenka bioland_sk (jačmenný slad) / iné napr. bežný med Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.

2. Krok

Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.

Komentáre (1)

Lenka 8. 10. 2021

odporučam :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov