Zemiakový koláč s makovou plnkou
- 60Minút
- 10Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 300 g zemiaky bioland_sk
- 1 vajce
- 40 g maslo
- 200 g špaldová celozrnná polohrubá múka
- 1⁄2 balíčka prášok do pečiva
- štipka štipka soli
- 3 pl kokosový cukor bioland_sk
- 1 bal vanilkový cukor
- 50 g pomleté vlašské orechy
Zatiaľ si pripravíme plnku
- 100 ml mlieko
- 200 g mletý mak
- 2 pl sladenka bioland_sk (jačmenný slad) / iné napr. bežný med
Postup
Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.
Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.
Komentáre (1)
Zdieľaj recept s ostatnými
Top kategórie
Zemiakový koláč s makovou plnkou
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/gth5Ovuslkt6RLgrrGBR/0e3a976efda7f3eb793822e2c8199567.jpeg)
Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame na jemno, pridáme ostatné suroviny a vytvoríme si pevné cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať v chladničke. Mlieko si dáme zohriať spolu s medom a zalejem nim mak. Plnka by mala mať tuhšiu konzistenciu, nie tekutú.
Cesto vyberieme rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme na požadovaný tvar, ja som mala tortovú formu 18cm. Pomocou valčeka si dáme cesto do formy, tak aby nám ostali 1 cm vysoké okraje, popicháme vidličkou . Dáme pripravenú plnku, navrch naukladáme maliny a prikryjeme druhou časťou cesta, popicháme vidličkou a potrieme 1PL jemný tvaroh +2PL mlieko= rozšľaháme a potrieme tým cesto. Pečieme na 180 cca 50 minút.
odporučam :)