REKLAMA
   
Vianočné medovníky
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 Cesto
- 400 g hladká múka
 - 170 g práškového cukru
 - 50 g maslo
 - 85 g Med
 - 2 vajcia
 - 1 pl rum
 - 2 čl čajové perníkového korenia
 - 1 čl kypriaci prášok
 - na potretie vajce
 
Cukrová poleva
- 1 vaječné bielko
 - 200 g práškového cukru
 - 1 pl citrónová šťava
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
 Všetky suroviny na cesto dobre premiešame a vypracujeme cesto, ak je cesto príliš lepkavé môžeme pridať trochu múky.
Zdroj: Youtube
2. Krok 
 Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme rôzne tvary.
Zdroj: Youtube
3. Krok 
 Medovníky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 170 stupňov, cca 10 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok 
 Polevu si pripravíme vymiešaním bielka a preosiateho práškového cukru, ak je poleva príliš hustá pridáme citrónovú šťavu. Vychladnuté medovníčky môžeme zdobiť podľa fantázie.
Zdroj: Youtube