Sovie oči

REKLAMA
  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky Pridané do
  • 100 g hladkej múky Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • 2 g soli Pridané do
  • 60 g zmäknutého masla Pridané do
  • 80 ml mlieka Pridané do
  • 50 g práškového cukru Pridané do
  • Štipka škorice Pridané do
  • 1 pl citrónovej šťavy Pridané do
  • 2 čl van. pudingového prášku Pridané do
  • 50 g mletého maku Pridané do
  • višňový kompót Pridané do
  • bielko Pridané do
  • na potretie žĺtko Pridané do

Tvarohová náplň

  • 250 g tvaroh Pridané do
  • žĺtok Pridané do
  • 12 sneh z bielka Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 2 pl mlieko Pridané do

Orechová náplň

  • 50 g orechy Pridané do
  • 12 sneh z bielka Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do
  • 40 g práškového cukru Pridané do
  • troška rum Pridané do
  • troška van.cukor Pridané do

Kvások

  • 90 ml mlieka Pridané do
  • 50 g kryštálového cukru Pridané do
  • 10 g droždia Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kvások prilejeme k múke a žĺtkam.

2. Krok

Miešame v mixéri 5 minút.

3. Krok

Pridáme soľ a maslo a miešame, kým nevznikne hladké cesto.

4. Krok

Necháme hodinu podkysnúť.

5. Krok

Na makovú a orechovú náplň: Mlieko s ostatnými surovinami necháme zovrieť, prisypeme orechy, miešame, pokiaľ sa hmoty spoja a necháme vychladnúť, primiešame sneh z bielka.

6. Krok

Cesto rozvaľkáme na dĺžku plechu a široké asi 20cm. Naznačíme si stred. Asi 1cm od krajov nanesieme pásy ľubovoľnej náplne, na ktoré položíme višne (obrázky ďalej). Okraje a stred potrieme bielkom. Okraje zahneme cez náplň do stredu a zatlačíme. Zatočíme ešte smerom do stredu , aby nám vzniklo miesto v strede, do ktorého ešte pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme pás ľubovoľnej náplne. Koláč okolo náplne potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 25 minút podkysnúť. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.

Komentáre (1)

Gerta 16. 5. 2022

Super, chutilo všetkým z rodiny, palec hore ...

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3

Úžasný krémový tvarohový koláčik s lekvárom a čokopolevou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 3
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Úžasne krémový tvarohovo-marhuľový koláč
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1111 receptov

Mäsité jedlá

462 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

187 receptov

Raňajky

423 receptov

Večera

960 receptov

Dezert

846 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image peta_blahova

Sovie oči

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kvások prilejeme k múke a žĺtkam.

2. Krok

Miešame v mixéri 5 minút.

3. Krok

Pridáme soľ a maslo a miešame, kým nevznikne hladké cesto.

4. Krok

Necháme hodinu podkysnúť.

5. Krok

Na makovú a orechovú náplň: Mlieko s ostatnými surovinami necháme zovrieť, prisypeme orechy, miešame, pokiaľ sa hmoty spoja a necháme vychladnúť, primiešame sneh z bielka.

6. Krok

Cesto rozvaľkáme na dĺžku plechu a široké asi 20cm. Naznačíme si stred. Asi 1cm od krajov nanesieme pásy ľubovoľnej náplne, na ktoré položíme višne (obrázky ďalej). Okraje a stred potrieme bielkom. Okraje zahneme cez náplň do stredu a zatlačíme. Zatočíme ešte smerom do stredu , aby nám vzniklo miesto v strede, do ktorého ešte pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme pás ľubovoľnej náplne. Koláč okolo náplne potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 25 minút podkysnúť. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.

Ingrediencie
Suroviny
150 g
polohrubej múky
100 g
hladkej múky
2
žltky
2 g
soli
60 g
zmäknutého masla
80 ml
mlieka
50 g
práškového cukru
Štipka
škorice
1 pl
citrónovej šťavy
2 čl
van. pudingového prášku
50 g
mletého maku
višňový kompót
bielko
na potretie
žĺtko
Tvarohová náplň
250 g
tvaroh
žĺtok
12
sneh z bielka
1 pl
práškový cukor
1
vanilkový cukor
2 pl
mlieko
Orechová náplň
50 g
orechy
12
sneh z bielka
50 ml
mlieko
40 g
práškového cukru
troška
rum
troška
van.cukor
Kvások
90 ml
mlieka
50 g
kryštálového cukru
10 g
droždia