Sovie oči

REKLAMA
  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky Pridané do
  • 100 g hladkej múky Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • 2 g soli Pridané do
  • 60 g zmäknutého masla Pridané do
  • 80 ml mlieka Pridané do
  • 50 g práškového cukru Pridané do
  • Štipka škorice Pridané do
  • 1 pl citrónovej šťavy Pridané do
  • 2 čl van. pudingového prášku Pridané do
  • 50 g mletého maku Pridané do
  • višňový kompót Pridané do
  • bielko Pridané do
  • na potretie žĺtko Pridané do

Tvarohová náplň

  • 250 g tvaroh Pridané do
  • žĺtok Pridané do
  • 12 sneh z bielka Pridané do
  • 1 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 2 pl mlieko Pridané do

Orechová náplň

  • 50 g orechy Pridané do
  • 12 sneh z bielka Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do
  • 40 g práškového cukru Pridané do
  • troška rum Pridané do
  • troška van.cukor Pridané do

Kvások

  • 90 ml mlieka Pridané do
  • 50 g kryštálového cukru Pridané do
  • 10 g droždia Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kvások prilejeme k múke a žĺtkam.

2. Krok

Miešame v mixéri 5 minút.

3. Krok

Pridáme soľ a maslo a miešame, kým nevznikne hladké cesto.

4. Krok

Necháme hodinu podkysnúť.

5. Krok

Na makovú a orechovú náplň: Mlieko s ostatnými surovinami necháme zovrieť, prisypeme orechy, miešame, pokiaľ sa hmoty spoja a necháme vychladnúť, primiešame sneh z bielka.

6. Krok

Cesto rozvaľkáme na dĺžku plechu a široké asi 20cm. Naznačíme si stred. Asi 1cm od krajov nanesieme pásy ľubovoľnej náplne, na ktoré položíme višne (obrázky ďalej). Okraje a stred potrieme bielkom. Okraje zahneme cez náplň do stredu a zatlačíme. Zatočíme ešte smerom do stredu , aby nám vzniklo miesto v strede, do ktorého ešte pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme pás ľubovoľnej náplne. Koláč okolo náplne potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 25 minút podkysnúť. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Super, chutilo všetkým z rodiny, palec hore ...

Podobné recepty

Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s višňami a pudingom
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Podobné recepty

Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Krehké orechové rožteky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krehké orechové rožteky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Cheesecake s višňami a pudingom
Recept od prémiového používateľa
Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Makovo - višňové lístkové slimáky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Makovo - višňové lístkové slimáky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image peta_blahova

Sovie oči

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kvások prilejeme k múke a žĺtkam.

2. Krok

Miešame v mixéri 5 minút.

3. Krok

Pridáme soľ a maslo a miešame, kým nevznikne hladké cesto.

4. Krok

Necháme hodinu podkysnúť.

5. Krok

Na makovú a orechovú náplň: Mlieko s ostatnými surovinami necháme zovrieť, prisypeme orechy, miešame, pokiaľ sa hmoty spoja a necháme vychladnúť, primiešame sneh z bielka.

6. Krok

Cesto rozvaľkáme na dĺžku plechu a široké asi 20cm. Naznačíme si stred. Asi 1cm od krajov nanesieme pásy ľubovoľnej náplne, na ktoré položíme višne (obrázky ďalej). Okraje a stred potrieme bielkom. Okraje zahneme cez náplň do stredu a zatlačíme. Zatočíme ešte smerom do stredu , aby nám vzniklo miesto v strede, do ktorého ešte pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme pás ľubovoľnej náplne. Koláč okolo náplne potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme 25 minút podkysnúť. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.

Ingrediencie
Suroviny
150 g
polohrubej múky
100 g
hladkej múky
2
žltky
2 g
soli
60 g
zmäknutého masla
80 ml
mlieka
50 g
práškového cukru
Štipka
škorice
1 pl
citrónovej šťavy
2 čl
van. pudingového prášku
50 g
mletého maku
višňový kompót
bielko
na potretie
žĺtko
Tvarohová náplň
250 g
tvaroh
žĺtok
12
sneh z bielka
1 pl
práškový cukor
1
vanilkový cukor
2 pl
mlieko
Orechová náplň
50 g
orechy
12
sneh z bielka
50 ml
mlieko
40 g
práškového cukru
troška
rum
troška
van.cukor
Kvások
90 ml
mlieka
50 g
kryštálového cukru
10 g
droždia