REKLAMA
   
Makovo - višňové lístkové slimáky
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
18
 - 1 balenie lístkové cesto
 - 120 g mletý mak bez cukru
 - 170 g višne kompót
 - 140 ml mlieko
 - 1 bal citrónový cukor
 - na potretie vajíčko
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 30 min.
1. Krok 
  Mlieko dáme zovrieť. Višne necháme odkvapkať.
2. Krok 
  Mak premiešame s citrónovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom. Mlieka pridajte toľko, aby plnka nebola riedka, ale ani veľmi hustá. Ja som potrebovala 140 ml.
3. Krok 
  Makovú plnku necháme vychladnúť.
4. Krok 
  Lístkové cesto potrieme makovou plnkou, cca 3/4 cesta po dĺžke. Na plnku dáme odkvapkané višne, dala som asi na polovicu cesta.
5. Krok 
  Stočíme po dĺžke a nakrájame na hrubšie krúžky .
6. Krok 
  Vajíčko vidličkou vyšľaháme a potrieme boky slimákov.
7. Krok 
  Dáme zapiecť.
8. Krok 
  Hotové posypeme práškovým xylitolom / cukrom, podľa chuti.
9. Krok 
  Dobrú chuť 🙂