REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/0a671c1ba56170b47354452b79053a.jpeg)
Makové rožky bez kysnutia
Niečo pre tých, čo majú radi mak. Makové rožky z jogurtového cesta, rýchlo hotové, chutné a navyše v zdravšej verzii ako tie kysnuté.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
16
 Cesto
- 150 g biely jogurt
- 300 g hladká špaldová múka
- 40 g ghí
- 1 kus vajce
- 30 g erythritol
- 1⁄2 čl soľ
- 1 čl prášok do pečiva
Plnka
- 150 g mletý mak
- 100 g džem slivkový
- 1 balenie vanilínový cukor
- 5 pl teplé mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 45 min.
1. Krok 
 Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/1f221c6d863b2133dc6cc82f426bff.jpeg)
2. Krok 
 Rukami vypracujeme nelepivé cesto.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/cb49cecd1744b9468ed7301784f53a.jpeg)
3. Krok 
 Rozdelíme ho na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 8 častí (ako pizza).
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/a7267605c6673ad880b4b6a0c8a1a8.jpeg)
4. Krok 
 Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/977148ce923277a43237b84c6b8629.jpeg)
5. Krok 
 Na širšiu časť vzniknutého trojuholníka dáme plnku, zrolujeme a mierne zahneme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/5baf7620ee4ca8c8583cf3fc144331.jpeg)
6. Krok 
 Rožky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/e14ec0c61ccd201ddc567fe4f9fcc0.jpeg)
7. Krok 
 Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/exJpVplH9vtX__zwSyNW/d5c0db904a56d60cce4dea6ee0630d.jpeg)


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jhMVTxkvVbpOtyuVoxJ4/3b8864bcbb6e1f30b755e687dde0fe.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/MDHTq2v7wWg7hsquBEIW/d96330c6c79b7d1a0932f6a0e1be7c.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/NIPQb-snXTrovWHwcGnf/38e6c5c1860379bd848f6836ba1c6b.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/vViqkTrMZCs1XdftKJ6u/a45e07be764214df5f88ecf0f59ada.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8XtCLaUTYfQCW2RZWKXF/b54acd5f457aa932d06987fc7d6ae7.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 