Zdroj: okskukuruza from Canva
Králičia paštéta
Králičia paštéta je ideálnou voľbou pre tých, ktorí ocenia vynikajúci a trochu jedinečný pokrm, ktorý poteší nielen svojím vzhľadom, ale predovšetkým chuťou. Jemné králičie mäso v kombinácii s príchuťou slaniny a zeleniny, uzavreté v chrumkavom cestíčku, je rafinovanou kombináciou, ktorá sa výborne hodí na slávnostný stôl alebo na výnimočnú príležitosť.
Ingrediencie
- 1 králik
 - 200 g údená slanina
 - 1 Cibuľa
 - 2 strúčiky Cesnak
 - 1 Mrkva
 - 1 petržlen
 - 2 vajcia
 - 2 lyžice maslo
 - 1 pohár Strúhanka
 - soľ a korenie podľa chuti
 - 1 lístkové cesto
 
Najnovšie letáky
Postup
Králika uvarte v mierne osolenej vode. Po uvarení mäso sceďte a oddeľte od kostí.
Slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici do chrumkava. Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak a spolu ich minútu opekajte.
K slanine a cibuli pridajte na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen. Všetko spolu niekoľko minút smažte.
Králičie mäso zmiešajte s dusenou zeleninou a slaninou. Pridáme surové vajcia, maslo a strúhanku. Osolíme a okoreníme.
Formu na pečenie vyložíme lístkovým cestom a vylejeme naň zmes. Prikryjeme druhou časťou cesta. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Po upečení paštétu nechajte vychladnúť a potom ju nakrájajte na porcie. Králičiu paštétu podávajte teplú.