REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/K2PdWx9iCNhKYZiNBw2g/24b9d2f530c6a0850066aac10a1ea15a.jpeg)
Kokosové makrónky v čokoláde
Malé sladké potešenie pre každého milovníka kokosu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Suroviny
- 90 g jemný strúhaný kokos
- 60 g kokosová múka
- 60 ml javorový sirup
- 60 ml kokosový olej (roztopený)
- 1 čl mletá vanilka
- štipka soli
Poleva
- 60 g horkosladká čokoláda
- 1 polievková lyžica kokosový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Nahrejeme si trúbu na 145°C.
2. Krok
V miske si zmiešame kokos, kokosovú múku, javorový sirup, kokosový olej, vanilku a soľ.
3. Krok
Polievkovou lyžicou alebo zaoblenou naberačkou naberáme z kokosového cesta a kladieme ich na papierom vyložený plech na pečenie. Pečieme 20 minút a následne necháme vychladnúť aspoň 15 minút.
4. Krok
Horkú čokoládu si spolu s kokosový olejom roztopíme.
5. Krok
Makrónky namáčame buď celé v čokoláde alebo iba zospodu, alebo iba polejeme ľubovoľne čokoládou.
6. Krok
Hotové makrónky vložíme do chladničky na 15 minút, aby nám čokoláda stuhla.