Zdroj: Pixabay
Jahodová pena
Jahodová pena z čerstvých jahôd chutí naozaj delikátne.
- 15Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 1 ks vaječný bielok
- 100 g práškový cukor
- 11⁄2 hrnčeka jahody
Postup
Najskôr si z bielka a cukru vyšľaháme sneh.
Jahody si poriadne popučíme s vidličkou.
Jahodovú kašu pridáme k snehu a spolu ešte znova prešľaháme.
Naplníme do pohárov a necháme aspoň hodinu vychladiť. Dozdobíme šľahačkou a čerstvými jahodami.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Jahodová pena
Jahodová pena z čerstvých jahôd chutí naozaj delikátne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TTN5hTMge6YS43mt9P1Q/6a009bab3e7623e1f90fe7e5ce5b24.jpeg)
Najskôr si z bielka a cukru vyšľaháme sneh.
Jahody si poriadne popučíme s vidličkou.
Jahodovú kašu pridáme k snehu a spolu ešte znova prešľaháme.
Naplníme do pohárov a necháme aspoň hodinu vychladiť. Dozdobíme šľahačkou a čerstvými jahodami.