REKLAMA
   
Zemiakové placky-podlesníky bez múky
Tento recept som našla na Facebooku,,zaujal ma keďže múku nerada používam a tieto sa zahusťujú strúhankou,skúsila som len som si ich trochu upravila.Výborne, jemné, nadýchané, inak už robiť nebudem .
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 110 g údené mäso
 - 630 g zemiak
 - 3 ks vajco
 - 1 ks Cibuľa
 - 3 ks strúčik cesnak
 - 70 g strúhanka
 - 100 ml mlieko
 - soľ a korenie
 - majoránka
 - drvená rasca
 - bravčová masť olej
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
 Údené mäso si nakrájame na drobné kocky. Pridáme nastrúhané na jemné slížiky zemiaky a tiež majoránku,korenie mleté čierne, soľ,drvený kmín a vajíčka.
2. Krok 
 Aby sme si nepostrúhali prsty zbytky zemiakov dáme do mixéra, pridáme, cibuľu, cesnak,mlieko a strúhanku, roxmixujeme.Vznikne nám hustá kaša.
3. Krok 
 Hustú zemiakovú kašu pridáme ku zmesy zemiakov s mäsom.Dobre premiešame.
4. Krok 
 Na panvicu dáme masť alebo olej.
5. Krok 
 A do rozpálenej rozotrieme naše zemiakové cesto a osmažíme z oboch strán do chrumkavá a ružova.
6. Krok 
 Mňamku máme hotovú,, dobrú chuť.