Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

REKLAMA

Ak chcem pripraviť rýchly a zdravý obed pre svoju rodinu, pripravím zeleninové ratatouille - vyskúšajte ho aj vy!

  • 60Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 6 ks červené paradajky Pridané do
  • 1 ks stredne veľký baklažán Pridané do
  • 1 ks oranžová alebo žltá červená paprika Pridané do
  • 1 ks stredná až veľká cuketa Pridané do
  • 1 ks žltá tekvica Pridané do
  • 5 pl extra panenský olivový olej Pridané do
  • 0.8 čl jemná morská soľ Pridané do
  • 1 ks žltá cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 0.3 šálky nasekaná nová bazalka Pridané do
  • 0.3 čl pálivá červená paprička Pridané do
  • 0.3 čl sušené oregano Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rúru predhrejte na 200C, pričom jednu mriežku umiestnite na stredný rošt a druhú do hornej tretiny rúry. Pri príprave paradajok odstráňte stredy nožom. Potom ich nastrúhajte na veľkých otvoroch strúhadla do misky alebo paradajky rozmixujte v kuchynskom robote na pyré. Odložte.

2. Krok

Na plech na pečenie rozložte nakrájaný baklažán s 2 lyžicami olivového oleja, osoľte. Na druhý plech dajte papriku, cuketu a žltú tekvicu s 1 lyžicou olivového oleja a osoľte. Zeleninu urovnajte do jednej vrstvy. Misku s baklažánmi položte na stredný rošt a zvyšnú zeleninu na horný rošt. Nastavte časovač na 15 minút.

3. Krok

Medzitým v hlbokej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni. Pridajte cibuľu a ¼ čajovej lyžičky soli. Restujte za občasného miešania, kým cibuľa nie je jemná a na okrajoch zlatá, približne 8 až 10 minút.

4. Krok

Pridajte cesnak, premiešajte a restujte, kým sa nerozvonia, približne 30 sekúnd. Pridajte paradajky. Znížte teplotu na stredne nízku. Po uplynutí 15 minút vyberte oba plechy z rúry, premiešajte ich a rovnomerne ich rozmiešajte po celom pekáči. Tentoraz položte baklažán na horný rošt a ostatnú zeleninu na stredný rošt. Ohrievajte, kým nie je baklažán na okrajoch celkom lesklý, približne ďalších 10 minút (baklažán bude hotový skôr ako zvyšok). Baklažán vyberte z rúry a opatrne ho vmiešajte do paradajkovej zmesi v hrnci.

5. Krok

Nechajte zeleninovú zmes s tekvicou a paprikou piecť, kým paprika nezkaramelizuje. Potom zeleninu vyberte a primiešajte do panvice s paradajkovou zmesou a baklažánom. Primiešajte 1 lyžičku olivového oleja, novú bazalku a papričku, sušené oregano. Podľa chuti dochuťte soľou (ja zvyčajne pridávam ešte ¼ čajovej lyžičky) a čiernym korením.

6. Krok

Podávajte v miskách, prípadne s kvapkou olivového oleja, extra nasekanou bazalkou alebo tmavým korením (všetko podľa vlastného uváženia).

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

robím veľmi často,naozaj výborný recept...

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Francúzska klasika Ratatouille preslávená Disney rozprávkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Krémové cuketové cestoviny
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Krémové cuketové cestoviny

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Carolina

Zeleninové ratatouille

Ak chcem pripraviť rýchly a zdravý obed pre svoju rodinu, pripravím zeleninové ratatouille - vyskúšajte ho aj vy!

60
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rúru predhrejte na 200C, pričom jednu mriežku umiestnite na stredný rošt a druhú do hornej tretiny rúry. Pri príprave paradajok odstráňte stredy nožom. Potom ich nastrúhajte na veľkých otvoroch strúhadla do misky alebo paradajky rozmixujte v kuchynskom robote na pyré. Odložte.

2. Krok

Na plech na pečenie rozložte nakrájaný baklažán s 2 lyžicami olivového oleja, osoľte. Na druhý plech dajte papriku, cuketu a žltú tekvicu s 1 lyžicou olivového oleja a osoľte. Zeleninu urovnajte do jednej vrstvy. Misku s baklažánmi položte na stredný rošt a zvyšnú zeleninu na horný rošt. Nastavte časovač na 15 minút.

3. Krok

Medzitým v hlbokej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na strednom ohni. Pridajte cibuľu a ¼ čajovej lyžičky soli. Restujte za občasného miešania, kým cibuľa nie je jemná a na okrajoch zlatá, približne 8 až 10 minút.

4. Krok

Pridajte cesnak, premiešajte a restujte, kým sa nerozvonia, približne 30 sekúnd. Pridajte paradajky. Znížte teplotu na stredne nízku. Po uplynutí 15 minút vyberte oba plechy z rúry, premiešajte ich a rovnomerne ich rozmiešajte po celom pekáči. Tentoraz položte baklažán na horný rošt a ostatnú zeleninu na stredný rošt. Ohrievajte, kým nie je baklažán na okrajoch celkom lesklý, približne ďalších 10 minút (baklažán bude hotový skôr ako zvyšok). Baklažán vyberte z rúry a opatrne ho vmiešajte do paradajkovej zmesi v hrnci.

5. Krok

Nechajte zeleninovú zmes s tekvicou a paprikou piecť, kým paprika nezkaramelizuje. Potom zeleninu vyberte a primiešajte do panvice s paradajkovou zmesou a baklažánom. Primiešajte 1 lyžičku olivového oleja, novú bazalku a papričku, sušené oregano. Podľa chuti dochuťte soľou (ja zvyčajne pridávam ešte ¼ čajovej lyžičky) a čiernym korením.

6. Krok

Podávajte v miskách, prípadne s kvapkou olivového oleja, extra nasekanou bazalkou alebo tmavým korením (všetko podľa vlastného uváženia).

Ingrediencie
6 ks
červené paradajky
1 ks
stredne veľký baklažán
1 ks
oranžová alebo žltá červená paprika
1 ks
stredná až veľká cuketa
1 ks
žltá tekvica
5 pl
extra panenský olivový olej
0.8 čl
jemná morská soľ
1 ks
žltá cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
0.3 šálky
nasekaná nová bazalka
0.3 čl
pálivá červená paprička
0.3 čl
sušené oregano
mleté čierne korenie