Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Opekance s makom

150 min
1
REKLAMA

Tradičná vianočná večera

150 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g múka polohrubá Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl Cukor kryštál Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 1 kocka droždie Pridané do
  • 400 ml mlieko sladké Pridané do
  • 80 g tuk Pridané do
  • 600 ml mlieko Pridané do
  • 400 g Mak Pridané do
  • cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Spravíme si kvások: vlažné mlieko, trocha cukru, rozdrobené droždie. Zvyšok vlažného mlieka zmiešame s cukrom, čím nám vznikne sladené mlieko. To pridáme do cesta.

2. Krok

Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ, tuk a vykysnutý kvások. Spracujeme cesto pomúčime a necháme vykysnúť prikryté utierkou na teplom mieste cca 45 min.

3. Krok

Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrajujeme malým pohárikom bobaľky, ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Pečieme pri teplote 250°C do ružova.

4. Krok

Medzitým si ohrejeme mlieko, aby bolo horúce, pridáme pomletý mak a osladíme podľa chuti cukrom. Bobaľky zalejeme a necháme chvíľu odstáť, aby zmäkli.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov