REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,

Opekance s makom

Tradičná vianočná večera

REKLAMA
Ako bobaľky pripraviť a s akými vianočnými tradíciami sa spájajú?

Recept nájdeš v tomto článku

Ako bobaľky pripraviť a s akými vianočnými tradíciami sa spájajú?

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 2 pl cukor kryštál Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 1 kocka droždie Pridané do
  • 400 ml mlieko sladké Pridané do
  • 80 g tuk Pridané do
  • 600 ml mlieko Pridané do
  • 400 g mak Pridané do
  • cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Spravíme si kvások: vlažné mlieko, trocha cukru, rozdrobené droždie. Zvyšok vlažného mlieka zmiešame s cukrom, čím nám vznikne sladené mlieko. To pridáme do cesta.

2. Krok

Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ, tuk a vykysnutý kvások. Spracujeme cesto pomúčime a necháme vykysnúť prikryté utierkou na teplom mieste cca 45 min.

3. Krok

Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrajujeme malým pohárikom bobaľky, ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Pečieme pri teplote 250°C do ružova.

4. Krok

Medzitým si ohrejeme mlieko, aby bolo horúce, pridáme pomletý mak a osladíme podľa chuti cukrom. Bobaľky zalejeme a necháme chvíľu odstáť, aby zmäkli.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov