REKLAMA
   
Obrátený ríbezľový koláč
V lete máme dosť ríbezlí a samotné nám až tak nechutia. Preto ich čerstvé využívam do dezertov, alebo dávam do mrazničky na zimné pečenie. Ak ich máte aj vy, pripravte si z nich koláč.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 Suroviny
- kokosový olej
 - kokosový cukor
 - 500 g ríbezle
 - 1 balenie vanilínový cukor
 
Cesto
- 4 ks vajcia
 - 40 g kokosový cukor
 - 40 g Med
 - 50 ml mlieko
 - 160 g hladká špaldová múka
 - 40 g strúhaný kokos
 - 1⁄2 balenia prášok do pečiva
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Na dno formy dáme papier na pečenie. Postriekame kokosovým olejom a posypeme cukrom. Vysypeme ríbezle zmiešané s vanilínovým cukrom a rovnomerne rozložíme po dne.
2. Krok 
  Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom. Prilejeme mlieko a nakoniec primiešame suché ingrediencie. Vylejeme na ríbezle. Formu obalíme do alobalu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.