REKLAMA
   
Najlepšie klasické vanilkové rožky
Prikladám recept na vynikajúce a krehké vanilkové rožky, na ktorých si určite pochutnáte.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
42
 Suroviny
- 280 g hladká múka
 - 80 g práškového cukru
 - 100 g mletých vlašských orechov mandlí
 - 210 g hery
 
Na obalenie rožtekov
- 4 vanilkové cukry alebo práškový cukor a vanilkový lusk
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Rúru predhrejeme na 190 stupňov
2. Krok 
  Do veľkej misky dáme múku, práškový cukor, mleté orechy a mierne natopenú Heru z mikrovlnky a vypracujeme hladké cesto
3. Krok 
  Z cesta vyformujeme menšie guličky, ktoré potom rozvaľkame rukou na valčeky, ktoré ohneme do tvaru rožtekov
4. Krok 
  Rožteky pečieme približne 8-9 minút
5. Krok 
  Ešte teplé ich rovno dáme opatrne do vanilkového cukru a obalíme (vanilkový cukor si môžeme vyrobiť aj zmiešaním práškového cukru a vnútra vanilkového lusku)