REKLAMA
   
Makové zlepované kolieska
Makové zlepované kolieska z lineckého cesta, ktoré sú poliate citrónovou polevou.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
35
 Cesto
- 750 g polohrubá múka
 - 250 g práškový cukor
 - 250 g maslo
 - 130 g kyslá smotana
 - 250 g mletý mak
 - 2 ks vajce
 
Plnka
- 125 g práškový cukor
 - 1 ks Zlatý klas (prášok)
 - 200 ml mlieko
 - 125 g maslo
 - šťava z polovice citróna
 - citrónová kôra
 
Citrónová poleva
- 1 ks vaječné bielka
 - práškový cukor
 - citrónová šťava
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  U uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odpočívať.
2. Krok 
  Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska.
3. Krok 
  Kolieska pečieme na 180°C približne 15 minút.
4. Krok 
  Príprava plnky Uvaríme hustý puding z mlieka a Zlatého klasu. Puding necháme vychladnúť.
5. Krok 
  V miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a vychladnutý puding.
6. Krok 
  Pripraveným krémom zlepujeme vychladnuté makové kolieska.
7. Krok 
  Ozdobiť ich môžeme citrónovou polevou. Polevu pripravíme zmiešaním práškového cukru, citrónovej šťavy a bielka.