REKLAMA
   
Losos na ghee masle
Delikátny, výživný a jednoduchý na prípravu.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 2 ks lososa každý cca 120g
 - 2 pl ghee
 - sušená bazalka
 - 2 stredné strúčiky cesnaku
 - Štipka soli
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 15 min.
1. Krok 
  Lososa si naporcujeme na pásiky zhruba 3-4 cm široké. Ľahko osolíme a okoreníme. Panvicu rozohrejeme a dáme rozpustiť ghee maslo. Akonáhle je dostatočne rozohriate, vložíme lososa stranou s kožou. Necháme opiecť a otočíme.
2. Krok 
  Losos je hotový rýchlo, najmä ak máme filety naporciované.
3. Krok 
  Akonáhle vyberieme z panvice, môžeme ľahko pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy.
4. Krok 
  Ako prílohu môžete použiť zemiakovo-zelerovú kašu. Pripravujeme ju v pomere 1:1 tak, že všetko uvaríme do mäkka, scedíme, pridáme plátok masla a trochu mlieka a rozmixujeme. Posypať možno jarnou cibuľkou alebo obľúbenými bylinkami.