REKLAMA

Losos na ghee masle

Delikátny, výživný a jednoduchý na prípravu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks lososa každý cca 120g Pridané do
  • 2 pl ghee Pridané do
  • sušená bazalka Pridané do
  • 2 stredné strúčiky cesnaku Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Lososa si naporcujeme na pásiky zhruba 3-4 cm široké. Ľahko osolíme a okoreníme. Panvicu rozohrejeme a dáme rozpustiť ghee maslo. Akonáhle je dostatočne rozohriate, vložíme lososa stranou s kožou. Necháme opiecť a otočíme.

2. Krok

Losos je hotový rýchlo, najmä ak máme filety naporciované.

3. Krok

Akonáhle vyberieme z panvice, môžeme ľahko pokvapkať pár kvapkami citrónovej šťavy.

4. Krok

Ako prílohu môžete použiť zemiakovo-zelerovú kašu. Pripravujeme ju v pomere 1:1 tak, že všetko uvaríme do mäkka, scedíme, pridáme plátok masla a trochu mlieka a rozmixujeme. Posypať možno jarnou cibuľkou alebo obľúbenými bylinkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3793 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

345 receptov

Večera

4622 receptov

Cvikla

90 receptov

Veľkonočné

246 receptov