:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cvr2alp2wLts1iWx6Tw1/3b55b6d91152ff49bf45f2d5a63c69.png)
Zdroj: SMarina via Getty Images
Klasický cibuľový koláč so základom z krehkého cesta
Môj klasický cibuľový koláč je ideálnym pokrmom na príjemné jesenné večery. Vďaka svojmu chrumkavému základu a krémovej cibuľovej náplni je obľúbený na rodinných stretnutiach a oslavách. Po mnohých rokoch prípravy a zdokonaľovania tohto receptu vás môžem uistiť, že s týmto podrobným návodom dosiahnete ten najchutnejší a najvýdatnejší výsledok.
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g múka
- 125 g maslo
- 1⁄2 Čajová lyžička soľ
- 4 Tablespoon studená voda
Na náplň:
- 1 kg Cibuľa
- 200 g Slanina, nakrájaná na kocky
- 4 vajcia
- 200 ml Krém
- soľ a korenie
- 1 Čajová lyžička muškátový oriešok
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť klasický cibuľový koláč, začnite s cestom. Vo veľkej mise zmiešajte múku a soľ. Pridajte maslo a končekmi prstov ho vmiešajte do múky, kým zmes nebude pripomínať hrubé omrvinky. Potom pridajte vodu a zapracujte ju, kým nevznikne hladké cesto. Odporúčam nepoužívať príliš veľa vody, aby sa cesto príliš nelepilo. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte ho 30 minút odpočívať v chladničke.
Na prípravu náplne ošúpte a nakrájajte cibuľu nadrobno. Potom rozohrejte veľkú panvicu a opečte na nej slaninu, kým nie je chrumkavá. Pridajte cibuľu nakrájanú na kocky a smažte, kým nie je mäkká a mierne zlatohnedá. Odstavte panvicu z ohňa a nechajte zmes cibule a slaniny vychladnúť.
V inej miske vyšľahajte vajcia, smotanu, soľ, korenie a muškátový oriešok. Pridajte vychladnutú zmes cibule a slaniny a dobre premiešajte.
Rúru predhrejte na 180 °C. Vyvaľkajte cesto a vložte ho do koláčovej formy. Zistila som, že najlepšie výsledky poskytuje nepriľnavá forma. Do cesta nalejte plnku a rovnomerne ju rozotrite.
Cibuľový koláč pečte v predhriatej rúre asi 40-45 minút, kým nie je vrch zlatohnedý a plnka pevná. Pred krájaním na kúsky a podávaním ho nechajte niekoľko minút vychladnúť.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2TyAzZ0znJXJCRdZuWsf/8c59babc59acccb3c96fe9c6bb4880.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ZVY3qNgUlPs-02pVUOwT/d402e90fc61c1c1650c6cb6ca232d6.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SBuLKU_AqE-hstTLUb_6/707c87606442a54b4e1a724bb4c1c1.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/xjFMa06FotXsHbp98o7g/f4dc4aa3e323ddd0b8d60644931c8f.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/VTopte2N3oO6dQ4lEFcK/138718ad1620d686480721ce552544.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mdwCEodvRxiByUFSvnV4/90a9c9b5fad38192f891f788772ce963.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/blLBUHVYUWLZ3bB1h-hf/63b7117ba8053e721ce4f447082b21.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bUJVG3ZyPc6dBmysi-P0/fce601b66fac7a83b79a30acbfa5d3.jpeg)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 