Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kapustníky z kyslej kapusty

90 min
6
REKLAMA

Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.

90 min
6
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 1 kg polohrubá múka Pridané do
  • 3 vajec Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml olej Pridané do
  • na potretie vajce Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • celá rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.

2. Krok

Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.

3. Krok

Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov