![Kapustníky z kyslej kapusty Kapustníky z kyslej kapusty](https://eu.tastescdn.net/thumbor/YcaiHL-ZRXpwIKyCSFVso4HXRWI=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uAQwjXmXC1e1TaWjsS0D/c1e2436a7b884a3c01af0b5572f0b5.jpeg)
Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí
Kapustníky z kyslej kapusty
Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.
![Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti](https://eu.tastescdn.net/thumbor/H8VcpuPoUqAnYjqxRE2KDQc5RSw=/151x151/sk/blog/31/bd4fcce9231aa3fe96bf2654b074b45c.jpg)
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg polohrubá múka
- 3 vajce
- 1 čl soľ
- 42 g droždia
- 500 ml mlieko
- 1 čl kryštálový cukor
- 200 ml olej
- na potretie vajce
Plnka
- 1 kg kyslá kapusta
- slanina
- olej
- 1 Cibuľa
- soľ
- korenie
- celá rasca
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.
Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.
Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.