Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kapustníky z kyslej kapusty

REKLAMA

Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.

  • 90Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 1 kg polohrubá múka Pridané do
  • 3 vajec Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml olej Pridané do
  • na potretie vajce Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • celá rasca Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.

2. Krok

Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.

3. Krok

Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Chrumkavá zemiaková baba
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky starej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Kapustníky z kyslej kapusty

Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.

90
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.

2. Krok

Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.

3. Krok

Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.

Ingrediencie
Cesto
1 kg
polohrubá múka
3
vajec
1 čl
soľ
42 g
droždia
500 ml
mlieko
1 čl
kryštálový cukor
200 ml
olej
na potretie
vajce
Plnka
1 kg
kyslá kapusta
slanina
olej
1
cibuľa
soľ
korenie
celá rasca