REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kapustníky z kyslej kapusty

Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.

REKLAMA
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Recept nájdeš v tomto článku

Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 1 kg polohrubá múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml olej Pridané do
  • na potretie vajce Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • celá rasca Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.

2. Krok

Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.

3. Krok

Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov