REKLAMA

Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kapustníky z kyslej kapusty

Jednoduchý recept na najlepšie kapustníky z kyslej kapusty.

REKLAMA
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Recept nájdeš v tomto článku

Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 1 kg polohrubá múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 42 g droždia Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 čl kryštálový cukor Pridané do
  • 200 ml olej Pridané do
  • na potretie vajce Pridané do

Plnka

  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • slanina Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • celá rasca Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Urobíme si kvások z 1 ČL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka a droždia. Mlieko odoberieme zo surovín na cesto. V mise zmiešame múku, soľ, vajcia. Pridáme zvyšné mlieko, olej a kvások. Cesto vymiesime, najlepšie v robote aspoň 15 minút. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť zhruba 60 minút na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 4-5 mm a povykrajujeme kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku a zabalíme ju do cesta.

2. Krok

Plnku sme si pripravili tak, že na oleji speníme cibuľu, pridáme slaninu a orestujeme. Potom pridáme odkvapkanú kyslú kapustu. Osolíme okoreníme podľa chuti. Plnku necháme vychladnúť pred plnením.

3. Krok

Hotové kapustníky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme zhruba 10 minút podkysnúť. Následne ich potrieme vajíčkom a pečieme pri teplote 200 °C zhruba 25 minút dozlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov