Gaštanová roláda s višňami

40 min
1
REKLAMA
40 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 5 ks vajec Pridané do
  • 50 g celozrnná hladká špaldová múka Pridané do
  • 50 g xylitol Pridané do
  • 2 lyžice kakao Pridané do
  • 5 lyžíc voda Pridané do
  • 1 bal kypriaci prášok do pečiva Pridané do
  • Štipka soli Pridané do

Plnka

  • 1 balenie nesladené gaštanové pyré Pridané do
  • 1 balenie Philadelphia original Pridané do
  • 2 lyžice rum Pridané do
  • podľa chuti xylitol Pridané do
  • višňový kompót bez cukru Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto: Bielka oddelíme od žĺtkov.

2. Krok

Bielka vyšľaháme so štipkou soli.

3. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.

4. Krok

Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom.

5. Krok

Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

6. Krok

Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov.

7. Krok

Odstránime pečiaci papier, stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút.

8. Krok

Gaštanové pyré vymiešame s Philadelphiou, pridáme rum a sladidlo podľa chuti.

9. Krok

Roládu potrieme plnkou, na konci som vynechala asi 2 cm kus. Na plnku dáme višne. Višne som dala tam, kde som začala roládu stáčať, do troch radov.

10. Krok

Hotovú roládu dáme do chladničky stuhnúť.

11. Krok

Dobrú chuť 🙂.

Komentáre (1)

Jarmila 4. 12. 2021

Vypadá lákavo, ukladám si receptík.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

571 receptov

Obed

1324 receptov

Lacné jedlá

695 receptov

Kuracie mäso

223 receptov

Raňajky

480 receptov

Pre diabetikov

602 receptov

Dezert

961 receptov

Večera

1145 receptov