REKLAMA
   
Francúzsky cibuľový koláč
Cibuľový koláč so syrom.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
10
 Cesto
- 220 g polohrubá múka
 - 110 g maslo
 - 5 pl mlieko
 - soľ
 
Plnka
- 1 biela cibuľa
 - 1 červená cibuľa
 - 1 jarná cibuľa
 - 1 kyslá smotana
 - 3 vajce
 - 100 g feta
 - 100 g ementál
 - soľ
 - korenie
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  Všetky suroviny na cesto spolu vymiešame. Cesto si vyvaľkáme a preložíme na okrúhly plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto poprepichujeme vidličkou.
2. Krok 
  V miske si vymiešame smotanu spolu s vajíčkami, osolíme a okoreníme.
3. Krok 
  Cibuľky si nasekáme na pásiky. Pridáme ich k smotane a zamiešame.
4. Krok 
  K plnke pridáme syr, ktorý sme nastrúhali. Hotovú plnku nalejeme na cesto.
5. Krok 
  Vložíme do trúby a pečieme na 180 stupňov aspoň 35 minút. Stred koláča by mal byť tuhý, nemal by sa triasť.